Вход

View Full Version : Natsiaate myy Venäjällä


teekkari
06-10-2005, 08:05
Venäjällä myydään yhä enemmän natseista ja natsiaatteesta kertovaa kirjallisuutta ja dvd-elokuvia. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan teosten menekkiä ei selitä pelkästään ihmisten kasvanut kiinnostus historiaan.



Ilmiöstä kirjoittaa verkkolehti The Moscow Times tiistain numerossaan. Sen mukaan natsiaiheista aineistoa on myynnissä niin kaupoissa, asemilla kuin katukioskeissakin.

Lehden haastattelema Jevgeni Altman Venäjän juutalaisvainojen muistosäätiöstä arvioi, että natsiaiheisten teosten suosio ei kerro pelkästä historiaharrastuksesta, vaan on myös merkki lisääntyneestä kiinnostuksesta fasistista ideologiaa kohtaan.

Myynnissä on muun muassa 1940-luvun saksalaisia propagandaelokuvia. Eniten ihmisoikeusaktivisteja kuitenkin huolestuttaa uuden, natsimielisen kirjallisuuden lisääntyminen.

Hyvin suosittu on esimerkiksi Juri Mukhinin kirjasarja, jossa väitetään, ettei juutalaisvainoja koskaan tapahtunutkaan.

- Natsiaatteesta on tulossa muotia, varoittaa fasistiseen kirjallisuuteen erikoistunut ihmisoikeusaktivisti Sergei Stepanits.

Radion kulttuuriuutiset, YLE24
http://www.yle.fi/uutiset/oikea/id18696.html

Ralphie
06-10-2005, 13:11
Samaan aikaan venäläinen media haukkuu latvialaisia natseiksi ja fasisteiksi... :( Epistä.

OpiskelijaParka
08-10-2005, 14:56
Venäläiset ja politiikkaa.

Menoa näin vähän niin kuin vierestä seuranneena, en ihmettele kovinkaan paljoa, miksi Putin ei oikein arvosta demokratiaa. Tiedä ketä siellä kansan syvät rivit äänestäisivät, jollei Kreml järjestäisi aina sopivasti jotain houkutuslintua vaaleihin.

Ja tänäisen lehden mukaan Viipurissa on tapettu vasta kaksi ihmistä alkulämmittelynä kaupungin vaaleihin.

Niin, The Moscow Timeshan on suomalainen lehti.