PDA

View Full Version : Hyvät,pahat,rumat,kauniit ja rohkeat naapurit.


SEGE
07-11-2003, 20:45
Perustuu tositapahtumiin.

Antti Perspirantti,Pepsodentti Pentti,Lämpörulla Ulla ja Hammasharja Tarja olivat parvekkeella polttamassa tupakkaa ja pienessä nousu hiprakassa suunnittelivat illan jatkoa.
Pepsodentti Pentti täytti pyöreitä vuosia ja sen kunniaksi järjesti kunnon pirskeet.
-Kohta aloitetaan laulu kilpailut!-sanoi Pentti.
-Onko naapureita varoitettu?-kysäisi naurahtaen Hammasharja Tarja.
-Juu,on kerrottu että bailataan. Eivät muuten ole suomalaisia...
-Onnek,s Antti ei ottanu pyssyä mukaan!- sanoi vakavoituneena Lämpörulla Ulla.
-No joo,jatketaan!Kaikki tanssimaan!-huudahti Pepsodentti Pentti ja tumppasi tupakan tuhkakuppiin. Asunnosta kuului Irvin Goodmanin:Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku!

Viereisellä parvekkeella seisoi avaruudesta saapunut olio.Suomessa hän oli naamioitunut 40 vuotiaan huonokuntoisen miehen kroppaan ja käytti nimeä Muuka Lainen.
Hän kkuuli koko keskustelun.
Joo,-tuumaili Muuka Lainen-kyllä nämä Maapallon asukkaat ovat kummallisia.Toiset niistä ovat hauskoja ja rentoja, toiset taas kireitä ja verenhimoisiä.Kivikauden tasolle taisivat jamähtää.
Pitäis mennä lataukseen-mietti Muuka Lainen-huomenna on uusi päivä ja varmaan saan tavata uusia hyviä ihmisiä.
Mikä oli Muuka Laisen tehtävä Maapallolla selviää seuraavassa jaksossa. Jatkuu...

D_F
07-11-2003, 22:02
oon innoissani odottamassa jatko-osaa. hurry up.

SEGE
08-11-2003, 12:10
Sorry! pytalsä pomestit sej rasskaz v finskojazychnyj razdel. Chavoj-to ne poluchilos. Vozmozno li ego tudy perenesti?

По-душка
08-11-2003, 13:39
SEGE
Jatkoa! Jatkoa!

AlinaR
08-11-2003, 14:08
odotan jatkoa kanss...

kukka
08-11-2003, 14:36
olisi hauska kuulla tarinan loppukin

SEGE
08-11-2003, 15:12
Muuka Laisella on kissa nimeltä Kuzä. Kuzä syntyj 7 vuotta sitten
kiihkeän mutta lyhyen rakkaus suhteen lapsena. Moskovalainen isä ja norjalainen äiti rakastujvat tosissan. Heille syntyj ihanija jälkeläisija.
Yhden niistä otti itselleen Muuka Lainen. Hän osasi kissojen kieltä ja päätti olla Kuzälle hyvä isäntä. Tehtävä Maapallolla helpottuu jos minulla on pikkuinen apulainen- ajatteli Muuka Lainen.
Vaikka Kuzälta otettiin pois yhden elämän suurimmista iloista(oli pakko leikata),joka kevät luonto kutsuj voimakkaasti ulos. Muutaman kerran hän onnistuj livahtamaan ikkunasta pihaan.
Himskatiralla,on pa nopea otus!-huudahti sillojn Muuka Lainen ja ryntäsi kisulin perään. Muutaman minuutin kestäneen takaajon jälkeen kisukki oli taas onnellisesti kotona.
-Ymmärätkö että et voi tehdä näin?-jyrähti Muuka Lainen-jotkut ihmisistä voivat suuttua!
-Kyllä vaan,isäntäni! Mutta luonnnon kutsu on niin voimakas!En voi vastustaa sitä.Ja oli ihan pakko saada selville mitä tuolla kulman takana on,se on vaivannut minua jo vuosia.
-No joo,kyllä minäkin ymmärrän,mutta säännöt on sääntöjä.Älä tee sitä enää.
-Sori,isäntä. Yritän olla ihmisiks.
Jonkun ajan kuluttua postilaatikosta löytyj tuhruinen käsinkirjoitettu lappunen. Siinä oli seuraava teksti: "Jos vielä kerran näen sinun kissan pihalla,löydät sen narunjatkeena!"
Merkillistä,ajatteli Muuka Lainen,eivät kaikki naapurini ole kilttejä.
Laitetaan tämäkin tapaus raporttiin Kosmista Neuvostoa varten.
Kuzälle hän ej kertonut lappusen sisällöstä. Menettää vielä yö unet-funtsi Muuka Lainen-täytyy vahtia sitä paremmin.

AlinaR
08-11-2003, 15:15
а где смеятся?

D_F
08-11-2003, 15:22
а почему над всем надо обязательно смеяться? мне нравиться... jatketaan kirjoittamista vaan!

По-душка
08-11-2003, 18:36
Lisää, lisää!
Vauhtia kirjoittajalle ja tarinalle!

SEGE
08-11-2003, 19:33
Kärsivällisyyttä rakkaat ystävät! Tarina jatkuu.
Pyydän anteeksi mahdollisista virheistä tekstissä.En opiskellut suomen kieltä missään koulussa. Ainoa koulu-elämän koulu.
Kaikki tarinat perustuu tositapahtumiin.

AlinaR
08-11-2003, 21:49
Minusta kirjoitat todella hyvin!

По-душка
08-11-2003, 23:34
SEGE
Saat virheesi anteeksi, jos jatkat tarinaasi. :) Sinussa on selvästi kirjailijan ainesta. Mitä jatkossa? Hukkuuko Muuka Lainen ämpäriin? :D

kukka
09-11-2003, 11:09
Kirjoitat todella hyvin ja pienet virheet eivät haittaa! odotan mielenkiinnolla jatkoa!

SEGE
10-11-2003, 00:47
Muuka Lainen ja kieliongelma.
Muuka Lainen oli töissä eräässä isossa firmassa 4 vuotta.Tehtävä oli vaativa:pyöreät rullat piti pyörittää ja neliskanttiset laatikot lempata.Koko ruljanssi tapahtui isossa rakennuksessa ja muistutti muurahaispesän kiihkeää elämää.
Tehtävä sopi Muuka Laiselle-sai kroppa liikuntaa ja samalla aivoissa sai pyörittää koko Maapallon kummallisia asioita,sivusilmällä seuraen ihmisten vuorovaikutteista kanssakäymistä. Muuka Lainen oppi paljon uutta.
Osa firman henkilökunnasta osoittautui ystävällisiksi ja hyväntuulisiksi ihmisiksi. He tervehtivät Muuka Laista,kyselivät kuulumisia,hymyilivät ja jopa katsoivat silmiin. Osa taas ei osoittanut minkäännäköisiä kommunikoinnin merkkeja.Keskenäänkaan he eivät puhuneet. "Varmaan robotteja"-ajatteli Muuka.
Yksi näistä roboteista kuitenkin kiinnostui sen verran,että joka kerta törmätessä ohimennen Muuka Laiseen,hän tuijotti pitkään,silmät pyöri päässä ja hampaat narisi.Hän ei koskaan sanonut mitään ja poistui hermostuneena eri suuntaan.
Mielessään Muuka Lainen kutsui sitä Hunsvotiksi. "Mielenkiintoinen luonnon kappale tämä Hunsvotti"-ajatteli hän-"Mikähän sitä vaivaa minussa? Taitaa olla mykkä,jos se on ihminen.Jos se on robotti-niin varmaan epäonnistunut maanantaina kasattu kappale." Hunsvotti oli epäsiisti ja rähjäinen.Voisi jopa sanoa ,että hän oli aina räjähtäneen näköinen.Välillä hän sai raivarin ja silloin rullat ja laatikot lenteli eri suuntiin.
"Olkoon-mietti Muuka-kunhan päälle ei tule."
Hän kertoi Hunsvotista naapurilleen Pepsodentti Pentille. Pena tarjosi kalja pullon "Olvia"ja sanoi:"Älä ota sitä vakavasti! Meitä on joka lähtöön.Vaikka olet ihan meikäläisten näköinen,jostain syystä onnistut ärsyttämään joitakin meistä."
Sitten koitti se viimeinen työpäivä.Muuka Lainen otti lopputilin. OLi aika siirtyä uusiin tehtäviin.
Silloin Hunsvotti lähestyi Muukaa ja jyrähti:"No,muukalainen,puhutko sinä suomea?!"
Muuka Lainen puhui sujuvasti.Mutta nyt se ei onnistunut.Hän oli kuin ällikällä lyöty.KIeli liimautui kurkkuun ja pasmat meni sekaisin. Tämäkö vaivasi Hunsvottia nämä vuodet?!EI VOI OLLA TOTTA!
-"Khm..kr...brr..."- läkähtyi Muuka Lainen,eikä saanut sanaakan aikaan.
-"Niin arvelinkin!-sanoi tyytyväisenä Hunsvotti-Et tajua mistään mitään!" Ja lähti lätkimään,punaista paksua niskaa raapien.
"Kärsivällisyyden huippu!"-ajatteli Muuka Lainen-"hautoa yhtä kysymystä 4 vuotta...?"

По-душка
10-11-2003, 10:54
Hienoa SEGE! Minulla on vain yksi toivomus - JATKOA!

kukka
11-11-2003, 13:40
Hienoa, hienoa. Ja mitäs sitten tapahtuikaan?Jään odottamaan jatkoa tarinalle!

SEGE
13-11-2003, 13:49
Muuka Lainen Helsingissä.

Tennissukka Jukka ja Tuulipuku Tuukka seisoivat Kurvin snagarin kulmilla ja suunnittelivat jotain. Kurvin grillillä jonotti sapuskaa muutama ihminen. Yksi niistä oli Muuka Lainen. Odotellessaan omaa vuoroa hän kuuli Jukan ja Tuukan keskustelun.
- No, Jukkis, mitä duunaillaan? Pakko vetää lärvit.
- Totta mooses! Haetaan handelista brenkkuu!
- Otetaaks vosikka?
- Kelaa vähä! Ollaan Kurvissa! Oot sä ihan sekasi? Tos Hesaril on handeli. Ja vosikkaa en ota, hemmetti!Mä mieluummin dallaan Hertsikan handeliin, ku pirssiin hyppään! Pelkkä lähtömaksu on meitsin kahen päivän safkat!
-Meinaat et ne myy meitsille? Sen verran on kuppia vedetty et pärstäkertoimet ei oo kondiksessa. Eileki mut heitti pihalle se handelin poke. Se anaboli-korsto vartija.
-Hei, nyt mä hokasin! Valkataan joku selvä äija jeesaan meitsiä. Vaikka toi tossa. Tsiigaa, sillä on siistit kledjut ja sklobotki kiiltää. Pärstäkerroinki sen tyyppinen et varmaan jeesaa.
Ja he lähestyivät Muuka Laista.
- Sori vaan, päälikkö. Kun sä saat ton lihikses kurkusta alas ni voisitko sen verran tsempata et jeesaisit meitsii? Pitäis hakee handelista brenkkuu. Pikku ropleema.
- Anteeksi kuinka?- kysyi Muuka Lainen.
- Ai et oo stadilaisia. No tota, tota Alkosta pitäis saada viinaa. Mut ku me ollaa vähä höyryissä nii ei ne meitsille myy. Voisitko jelpata?
- No joo. Kyllä se järjestyy. - sanoi Muuka.
- Tukkis, anna huntti, otetaan pari kossua.
- Mikä huntti? Unohda jo ne mummon markat. Nyt skulaa vaa eget. Tos on kaks kybää.
Muuka Lainen otti murjotut setelit ja haki kaksi pulloa Koskenkorva vodkaa.
-Kiitämme ja kumarramme!- sanoi Tennissukka Jukka.- Oot kunnon jätkä.Tervetuloa Stadiin. Tiiät sä, tää on Stadin paras mesta,tää Kurvi!Elämä sykkii täällä yötä päivää. Pidä vaa varasi,täällä pyörii narkkareita,niillä on välillä vintti tosi pimee. Puukko junkkaritki leikkii välillä koviksia. On täällä sankareita nähty! Sano Tukkis! Me dallattii näit kulmii ku oltii snadeja skideja. Tsygällä pyörittiin ja sporan perässä roikuttiin. Myöhemmin hengailtiin gimmojen kanss. Se oli kliffaa aikaa se!
-Tsemppiä sulle,päälikkö! Pärjäile!
Ja he lähtivät Torkkelinmäen suuntaan iloisesti käsijä heiluttajen.
Muuka Lainen kuuli vielä kun jukkis sanoi: - Nyt bailataan! Muijat venaa himassa jo toista tuntia kuivinsuin.Varmaan äkäsiä. Vedetään huikat tos pusikossa.
Muuka Lainen katsoi pitkään heidän perään ja ajatteli:
-Kunnon jätkiä nämä "paljasjalkalaiset",värikästä porukkaa!
Missä hä muuten ovat kaikki vihreät ihmiset? Pena kertoi että niitä on Suomessa tosi paljon. Jotain se höpötti kateudesta.Pitäis kysellä lisää...
Läheisen pubin ovesta kuului laulu: "Tää on elämää-ei sen enempää!!!

Chuhna
13-11-2003, 14:07
Makee. Tykkän kovasti. Tuleko lisää?

По-душка
13-11-2003, 15:33
Hauskaa. Jouduin välillä hakemaan apua slangin sanakirjasta, kun en snaijaanut enkä sponjaanut ihan kaikkea. Milloin pääsemme nauttimaan jatkosta?

SEGE
13-11-2003, 15:45
Kiitos hyvästä palautteesta ja kannatuksesta kaikille!
Kriitikot ovat hiljaa jostain syystä...

Jatkoa seuraa pikkuhiljaa!

По-душка
13-11-2003, 17:44
SEGE
En uskalla antaa kritiikkiä (hyvin pientä sellaista) siinä pelossa, että lopetat kirjoittamisen. Myös tuli ajatus, että kertomuksesi voitasiin julkaistaa jossakin. "Suomi maahanmuuttajan silmin" otsikolla. Miltä ajatukseni kuulostaa?

SEGE
14-11-2003, 12:45
По-душка

Kritiikki on tervetullutta! Uskoisin että se ehkä parantaa kaskujen laadun!

Julkaisusta en tiedä... Kävi se välillä mielessä. Mutta ketä kiinnostais ? Nämä tekstit ovat amatööri tasolla. Ja sarkastinen huumori muukalaisen suusta varmaan ärsyttää...

Mistä löysit slangi sanakirjan? Akateemisestä? Haluaisin itsellekin sellaisen.

"Muuka Lainen Helsingissä". Tarkoitus oli selostaa lopussa slangi sanojen merkitys,mutta tuli kiire ja se jäi tekemättä. Mitä olet mieltä,pitäiskö se tehdä?

D_F
14-11-2003, 12:53
kyllä kannattaa, en oo hesasta enkä tajua sanaakaan. :)

SEGE
14-11-2003, 13:25
snagari-grillikioski
Kurvi-paikka Helsingissä.Sörnäisten metro aseman lähellä.
sapuska,safka-ruoka.
duunata-tehdä.
handeli-viinakauppa.
brenkku-alkoholi.
vosikka,pirssi-taksi.
Hesari-Helsinginkatu.
dallata-kävellä.
Hertsikka-Herttoniemi(alue Itä Helsingissä).
ottaa kuppia,dokata-ryypätä.
pärstäkerroin-kasvot.
poke-portsari.
korsto-iso mies.
hokasin-tajusin.
valkata-valikoida.
jeesata,jelpata-auttaa.
tsiigaa-katso.
kledjut-vaatteet.
sklobot,monot-kengät.
lihis-lihapiirakka.
tsempata-kannustaa,ottaa osaa?
huntti-100 markkaa.
kaks kybää-20.
vintti pimee-päässä vikaa.
snadi-pieni. skidi-lapsi.
tsygä,fillari-polkupyörä.
spora,ratikka-raitiovaunu.
hengailla-seurustella,olla kavereita.
kliffaa,nastaa-kivaa,hyvää.

ПоДушка voisi tarkistaa menikö kaikki oikein? Tsemppia kaikille!

По-душка
14-11-2003, 19:46
SEGE
Kritiikkini tulee vasta sen jälkeen, kun luen koko juttusi loppuun. Ei nautintoa kannata pilata kesken kaiken kaikennäköisillä kommenteilla. En halua vahingoita tekstisi neitsyyttä ja omaperäisyyttä. Kuten vanhassa intiaanien sananlaskussa sanotaan, jokainen syntyy ainutlaatuisena ja kuolee jonkun kopiona. Juuri omaperäisyytesi ja ainutlaatuisuutesi kiehtoo minua tarinassasi. Ihastuttaa myös sinun suomen kielen taitosi, kun tietää, että se on elämästä itse hankittua eikä koulusta opittua kuten minulla.

Slangin sanakirjan sain lahjaksi n. 20 vuotta sitten. Mutta nykyään sitä saa sekä kirjana (hyvin varustetuista kirjakaupoista), että netistä. Esimerkiksi tästä: http://koti.mbnet.fi/joyhan/D1.html

Julkaisemisesta. Miksi ei yrittäisi? Jospa nappaisi jossakin. Kokeile heittää verkkosi vaikka tähän: http://www.jyu.fi/kulttuurintutkimus/tietojalehdesta.html. Voin tarvittaessa jelpata kertomuksesi (ei kai siitä romaania tule?) markkinoinnissa.
Kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse?

SEGE
15-11-2003, 13:45
По-душка

Kiitos vinkeistä! Täytyy kehitellä ajatusta...

kukka
15-11-2003, 16:23
Kyllähän lehdissä kaikenlaisia juttuja julkaistaan, miksi ei sinunkin tekstejä. Aina kannattaa yrittää ja jos ei heti ensimmäisellä kerralla onnistu, niin siitä ei kannata lannistua. Kirjoitustyylisi on loistavaa ja saa ainakin minut hyvälle tuulelle. Odottelen taas innolla jatkoa!

SEGE
16-11-2003, 00:47
saa ainakin minut hyvälle tuulelle.

Кiva että joku hymyilee ja naurahtaa luettuaan nämä tarinat!

SEGE
17-11-2003, 02:09
Viikonloppu Tallinnassa.

Muuka Lainen päätti lähteä Tallinnaan viikonlopuksi. Siitä oli jo kulunut aikaa kun hän oli viimeeksi siellä käynyt. Ja olihan se kaupunki jäänyt hänen sydämmeen. Hän rakastui Tallinnaan silloin kun asui siellä monta vuotta ennen Suomeen muuttoa.
Oli hieno kesäinen päivä. Laiva oli täynnä hyväntuulisia ja iloisia ihmisia.
Muuka Lainen löysi itselleen sopivan paikan isosta ravintolasta.
"Täältä on mukava katsella ihmisiä-hän ajatteli-varsinkin kun he alkavat tanssia. Hassu tapa liikkua! Kummasti suomalaiset piristyy näillä risteilyillä,ei näy yhtään hapanta naamaa!"
Viereisessä pöydässä käytiin iloista keskustelua ja suunniteltiin maihinnousua Tallinnassa.
-Makee juttu,kun päästiin taas arjesta irti vähäks aikaa!-sanoi Valkosukka Jukka.
-Joo,nyt on hyvä fiilis ja eiku paranee!-jatkoi Aurinkolasi Pasi.
-Pojat!-sanoi Kovismuija Tuija-Ei sitten mitään sooloiluja siellä Tallinnassa! Pysytään tiivisti ryhmässä,niin ei tulla ryöstetyiksi,eikä tarvii etsiä teitä kissojen ja koirien kanssa riptiisi baareista ja bordelleista!
-Juu,juu-vuorossa oli Nenäliina Justiina-Tämä on nyt kultturelli matka,eikä sitten läträtä sen viinan kanssa!
-No ei hä me...-Jukka katsoi naurahtaen Pasia- Viime kerralla homma vähän karkas käsistä kun innostuttiin vähä liikaa.
-Jos tällä matkalla olette kiltisti,niin saatte tuoda palkinnoksi täyden lastin niitä omia "virvokkeita"!-sanoi Justiina.
-Niin!-innostui aiheesta Aurinkolasi Pasi-Täyden lastin me mennään hakemaan ens vuonna toukokuussa! Kun Viro liittyy Europan Unioniin,ni lähetään liikkeelle pakettiautoilla!
-Nyt lähetään tanssimaan!-sanoi Justiina ja tempaisi vauhdilla Valkosukka Jukan humpan pyörteisiin.
-Sinullakin näyttää sukka pyörivän jalassa!-sanoi Kovismuija Tuija Pasille-Mennään pyörimään! Ja räväkästi tempaisi hänet parketille.

Huomaamatta laiva saapuikin Tallinnan satamaan.
Muuka Lainen käveli vanhan kaupungin katuja ja muisteli menneitä aikoja. Jokainen katu oli tuttu ja herätti muistoja. Hän käveli mukulakiviä pitkin ja nautti hienosta päivästä.
"Kyllä Tallinna on mahtava tämmöisenä kesäpäivänä,niinkuin muutkin kaupungit kesäisin. Mutta tässä vanhassa kaupungissa on jokin ihmeellinen fiilis,jokainen kivi huokuu historiaa ja aikakin tuntuu menevän eri tahtiin"-hän mietti.
Yön Muuka Lainen vietti "Viru" hotellin ylimmäisessä kerroksessa.
Ikkunasta avautui maisema merelle ja vasemmalla näkyi koko vanha kaupunki. Täältä ylhäältä se näytti satumaiselta.
Muuka Lainen katsoi alhaalla liikkuvia ihmisiä ja välillä kirjoitti muistiinpanoja paperille. Hän valmisteli raporttia Kosmista neuvostoa varten.
Muuka Laisen tehtävä Maapallolla lähestyi loppuvaihetta.
Tehtävänä oli tutkia ja selvittää asioita tällä planeetalla. Piti saada selville miksi Maapallon asukkaat eivät tule toimeen keskenään ja aiheuttavatko he vaaraa läheisien Galaksien asukkaille.
Tehtävän ensimmäinen osa osoittautui vaikeammaksi mitä Muuka Lainen arveli. Uskonto,perinteet,ihonväri,kielet,ylpeys.halveksinta,kaikki käydyt sodat,ennakkoluulot,rikkaus,köyhyys-liian monimutkainen solmu...
Toinen osa oli helppo. Tutkittuaan ihmiskunnan saavutukset tekniikassa ja tieteissä hän laittoi raporttiin:"Ei vaaraa läheisille Galakseille. Ainoa vaara- heidän oman planeetan tuhoutuminen.
Kemiallisten ja ydinaseiden määrä ylittää jo nyt järjellisen toiminnan rajan. Ja kehitys jatkuu väärään suuntaan.
Kosmoksen tutkimisen kannalta ihmisten tekniikka ja tiedot ovat alkeistasolla. He ovat vasta raaottaneet oven maailmankaikkeuteen."
"Sääli jos tämä kaunis planeetta tuhoutuu-tuumaili Muuka- Mutta me emme voi sekaantua. Tämä on Heidän Tie ja Heidän Valinta.
Ja sehän jo nähtiin Universumin historiassa- paljon planeettoja tuhoutui tällä tavalla."

Paluumatkalla laivan ravintolassa oli sama porukka. Ilmeet oli vähän erilaisia kun matkan alussa. Monet olivat väsyneitä mutta onnellisia.




Jatkuu.........

D_F
17-11-2003, 10:36
loistava!!!

SEGE
17-11-2003, 13:07
Jatkuu...

Nurkassa pyöreän pöydän ympäri istuivat Valkosukka Jukka,Aurinkolasi Pasi,Nenäliina Justiina ja Kovismuija Tuija.
-No niin!-aloitti Tuija-se on pikkupalaverin paikka! Nyt kerrotte miksi molemmilla on silmäkulmat mustina ja miksi olitte yötä putkassa?
-Hyvä kysymys...-murjahti Pasi-emme tiedä itsekään.
-Ainoa mitä muistan-jatkoi Jukka-menimme Pasin kanssa vanhassa kaupungissa kuselle nurkan taakse,kun te olitte siellä vaatekaupassa. Kun me tarpeemme teimme niin Pasi huusi:Eläköön vapaus ja demokratia! Samantien meitä vedettiin turpaan,vintti pimeni ja me herättiin putkassa.
-Pitihän sen arvata! Kyllä kulman löysitte! Se oli Raatihuoneen aukio! Ettekö tajua että Tallinnan kaduilla ei saa kuseskella ja örveltää? Siellä on omat säännöt. Helsingissä saatte tehdä mitä vaan! Pitäähän nyt aivoja vähän käyttää! Oikein tekivätkin kun turpaan vetivät. Siperia opettaa!
-Kyllä ne virolaiset ovat vielä kaukana demokratiasta.-sanoi vakavana Pasi- Jukkis! Mennään baariin,ei tarvitse kuunnella tätä narinaa ja huutoa. Muutenkin on kauhea krapula ja morkkis.

Tanssilattialla muutama pari yritti tanssia. Bändi esitti "Queenin" kappaleen ja solisti veti: SHOW MUST GO OOOOOOON!!!!!!!!!.......

По-душка
17-11-2003, 16:04
Ruokahaluni vaan kasvaa kasvamista. Ja taas herkku loppui kesken. Lisää!!!

kukka
20-11-2003, 14:32
jatkoa,kiitos

По-душка
26-11-2003, 09:01
SEGE

Missä jatko viipyy? Hopi hopi. :) :)

D_F
26-11-2003, 09:39
ei saa hosua! muuten laatu huononee ;)

По-душка
26-11-2003, 10:04
D_F
Vaikenen ja jään mykkänä odottamaan herkun kypsymistä.

Гладиатор
01-12-2003, 01:04
Täyskymppi!

Шаман
18-08-2005, 02:40
Muuka Lainen palasi Tallinnan reissulta. Laivasta maihin hypätessä hän joutui Länsisataman pitkään taksijonoon. Jono oli kirjava ja eloisa. Jotkut oli väsähtäneet, toiset taas ylivilkkaat.
-Missä vi..ssa kaikki taksit?- riehui isomahainen ja karvainen mies tukevassa krapula kännissä.- Saa..na! Lisää taksilupia! neekerit ja ryssät taksihommiin!
- Just niiii!- huudahti vieressä heiluva toinen raavas häjyn näköinen äijä- Ne kusipäät lojuu himassa ja dokaa meitsin vero fyrkoilla!
Perrrr..le! Missä ne taksit? En mä kestä tätä jonotusta!- ulvoi kolmas äijä ja kompastui kalja keisseihin Lapin Kultaa. Yksi keissi hajosi ja äijä rullautui tölkkijen viemänä pitkin asfalttia.
Osa jonosta nauroi ja toiset siirtyivät kauemmas hiljaisina...
Takseja kurvasi paikalle niukkaan tahtiin ja jono liikkui pikkuhiljaa...

По-душка
22-08-2005, 17:08
Muuka Lainen palasi Tallinnan reissulta. Laivasta maihin hypätessä hän joutui Länsisataman pitkään taksijonoon. Jono oli kirjava ja eloisa. Jotkut oli väsähtäneet, toiset taas ylivilkkaat.
-Missä vi..ssa kaikki taksit?- riehui isomahainen ja karvainen mies tukevassa krapula kännissä.- Saa..na! Lisää taksilupia! neekerit ja ryssät taksihommiin!
- Just niiii!- huudahti vieressä heiluva toinen raavas häjyn näköinen äijä- Ne kusipäät lojuu himassa ja dokaa meitsin vero fyrkoilla!
Perrrr..le! Missä ne taksit? En mä kestä tätä jonotusta!- ulvoi kolmas äijä ja kompastui kalja keisseihin Lapin Kultaa. Yksi keissi hajosi ja äijä rullautui tölkkijen viemänä pitkin asfalttia.
Osa jonosta nauroi ja toiset siirtyivät kauemmas hiljaisina...
Takseja kurvasi paikalle niukkaan tahtiin ja jono liikkui pikkuhiljaa...

Hiljaa, hiljaa...

Шаман
22-08-2005, 17:46
По-душка - Liian raju teksti? En mä keksiny mitään. Se on elämää...ei sen enempää...

D_F
22-08-2005, 17:54
uskaltaisin sanoa, että se ei ollut tekstistä vaan siitä miten nopeasti kirjoitat.

Шаман
22-08-2005, 17:59
D_F Painan jarrua. Hiljaa hyvä tulee... :)

D_F
22-08-2005, 18:01
шаман, aivan. mutta elä ny lopeta kokonaan. ;) oli mlkein juhlallinen tunnelma, kun lisäsit sen tallinnan reissun ;)

Шаман
22-08-2005, 19:32
шаман, aivan. mutta elä ny lopeta kokonaan. ;) oli mlkein juhlallinen tunnelma, kun lisäsit sen tallinnan reissun ;)

No en mie lopeta. Tää stori vielä jatkuu. :) Olis vaa aikaa ja fiilareita...

Шаман
22-08-2005, 22:55
Vihdoin tuli Muukan vuoro. Musta mersu kurvasi tolpalle. Muuka hyppäsi pelkääjän paikalle. "Moro, moro...-murahti isomahainen keskiikäinen kuski- Mikä suunta? Itä? Hyvä suunta. Mul on kallo paikka Kontulassa. Muutenkin viihdyn niillä kulmilla. Mitäs mies? Varmaa kiersit Tallinnan riptiisit ja bordellit? Tiijän, tiijän...Makeet mestat...Pyörittiin välillä siellä kavereitten kaa...oli ne seikkailuja...Pillua saatiin ja turpiin ki tuli. Pari kertaa ne ryösti ki meijat...kusipäät. Saakelin mafiosot...Suomessa on turvallista. Mut tää ki yhteiskunta on sairas...Pienyrittäjä tapetaan veroilla tijät sä...Kusessa olet jos ryhdyt pikkupisnekseen! Tää taksipisnes ki on ihan päin helvettiä! Laskuja tulee enemmän ku asiakkaita. Ja sit kyytiin tulee vaikka ketä...Narkkareita, kännikaloja ja avohoito hulluja. Ja sit ne vaatii palvelua! Perskutiralla! Välillä palaa päreet ja meinaan vetää turpiin... Jumaliste ett tää on sairasta touhua! Mitäs ite? Opiskelet? Se on asiaa...kyl mä nään et sä oot sivistynyt. Tervehdit ki ekana. Mä diggaan siitä. Tä? Meinaat kokeilla taksihommia? Tervetuloa vaa. Kokeile. Jos kaipaat vaihtelua ni tää on just sitä. Fyffee ki tulee jos jaksat vetää pitkää hugee.

D_F
22-08-2005, 23:00
;) десятьзнаковбезпробелов

По-душка
22-08-2005, 23:52
Anna vetää!

D_F
23-08-2005, 08:35
ala vetää? ;)

По-душка
23-08-2005, 10:29
ala vetää? ;)

Ei sentään. Viittasin viimeiseen lauseeseen:

Fyffee ki tulee jos jaksat vetää pitkää hugee.

Anna tulla lisää.

D_F
23-08-2005, 10:45
Ei sentään. Viittasin viimeiseen lauseeseen:



Anna tulla lisää.
aijaa. ;)

Ralphie
23-08-2005, 15:23
Wau!

Nyt oli aikaa lukea SEGEn tuotantoa ja täytyy sanoa että hyvin mielenkiintoisia tekstejä! Muuka Lainen analysoi aika terävästi ja huumorilla suomalaista yhteiskuntaa. Nämä todellakiin voisi julkaista jossain. Jatkoa odotellessa..

Pyydän anteeksi mahdollisista virheistä tekstissä.En opiskellut suomen kieltä missään koulussa. Ainoa koulu-elämän koulu. Kaikki tarinat perustuu tositapahtumiin.

Uskomatonta! Elämän koulua sanotaan parhaaksi mahdolliseksi kouluksi ja tässä meillä hieno lopputulos! Monet tuntemani ihmiset ovat kymmeniä vuosia käyneet kouluja, mutta eivät osaa kieltä kunnolla vieläkään.. Sinulla taituu todella hienosti Stadin slangi ja muutenkin kieli on hyvä. Luetko suomalaista kirjallisuutta?

Шаман
24-08-2005, 03:01
Kiitos, Ralphie! En lue suomalaista kirjallisuutta. En jaksa, jostain syystä, keskittyä lukemaan pitkiä tekstejä... Ehkä kielitaitoni on pinnallinen ja perustuu enemmän puhepuolelle...Kuuntelen ja "nauhoitan"... Slangi tuli asiakkailta.