View Full Version : Панахида по жертвах Голодомору 1932-33 років
Kyiv4ever
19-11-2008, 14:08
Шановні форумчани!
Правління Товариства Українців у Фінляндії, за підтримки Посольства України у Фінляндії, замовило в Успенському кафедральному соборі міста Гельсінкі панахиду по жертвах Голодомору 1932-33 років.
Панахида відбудеться в неділю 23 листопада 2008 року о 13.00 за адресою Uspenski katedraali Pormestarinrinne 1. Панахиду відслужить отець Веікко Пурмонен.
Запрошуємо всіх, кому це не байдуже.
Товариство Українців У Фінляндії
Уважаемые форумчане!
Правление Товарищества Украинцев в Финляндии при поддержке Посольства Украины в Финляндии заказало в Успенском Кафедральном Соборе в Хельсинки панихиду по жертвам Голодомора 1932-33 годов.
Панихида состоится в воскресенье 23 ноября 2008 года в 13.00 по адресу Uspenski katedraali Pormestarinrinne 1. Панихиду отслужит отец Веікко Пурмонен.
Приглашаем всех, кому не безразлично.
Товарищество Украинцев В Финляндии
Kyiv4ever
21-11-2008, 13:17
Невеличке доповнення:
Виставка історичних документів, що висвітлюють жахливі події 1932-33 років в Україні, та книжок на тему Голодомору, виданих за останні роки в Україні, діє в крипті Успенського кафедрального собору щодня з 10.00 до 16.00 з 19 по 28 листопада 2008 року.
Виставка організована Посольством України у Фінляндії, за підтримки Правління Товариства Українців у Фінляндії.
Kyiv4ever
21-11-2008, 13:49
Панахида по жертвах Голодомору також відбудеться у суботу 22 листопада по 16 годині у Нікольскому храмі за адресою Tuonelankuja 3 (Hietakannaksentie 1), 00100 Helsinki. Панахиду відслужить отець Орест Червинський.
Панихида по жертвам Голодомора также состоится в субботу 22 ноября в 16 часов в Никольском храме по адресу: Tuonelankuja 3 (Hietakannaksentie 1), 00100 Helsinki. Панихиду отслужит протоиерей Орест Червинский.
Kyiv4ever
21-11-2008, 16:17
Невже и в Финляндии також не можуть заспокоитись з цього питання?
Надоили гиркою редькою. Моя мама не може пенсии отримати, а Ющенко проблему найшов. Сина Балоги не можуть арештувати за злочини тому, що вин Балога. А политики в цяцьки граються.
Вси нормальни люди розумиють, що це було не винещення украинського народу, а винещення народу на конкретний земли. Ни однои нормальнои людини в своему мисти не знайшов, хто пидтримуе таке политизування голоду. Ни старого ни малого. А нерозумни люди( або розумни за гроши) политизують це питання з невидомо яких причин. Видно вси хочуть урвати певний ласий шматок пидгавкуючи Ющенко.
То вже краще заказувати панахиду по Царський России, по тисячам вбитих комунистами. Це да, за це треба панахиду. При тий же Росии селяни на Украини жили прекрасно. Багати села були.
А за таке пидлабузнення соромно. Николи не повиру в щиристь людей, хто так пидтримуе голодомор.
яка муха Вас вкусила? До чого тут Ющенко, Балога та "підтримка??? Голодомору"? Панахиду служать щороку по жертвах, а не заради політичних дивидентів. Ця традиція започаткувалася ще до того, як Ющенко став президентом. В цьому році Панахиду замовили в обох православних церквах в Фінляндії - Російській та Фінській. Хіба Вас хтось до чогось примушує, що Ви так скаженієте?
яка муха Вас вкусила? До чого тут Ющенко, Балога та "підтримка??? Голодомору"? Панахиду служать щороку по жертвах, а не заради політичних дивидентів. Ця традиція започаткувалася ще до того, як Ющенко став президентом. В цьому році Панахиду замовили в обох православних церквах в Фінляндії - Російській та Фінській. Хіба Вас хтось до чогось примушує, що Ви так скаженієте?
А скажить будь ласка, коли почали служити панахиду по жертвам голодомору? Ии служили до приходу Ющенка? Ця була панахида по жертвам всих людей, всих национальностей зи всього Радянського Союзу?
Я бильш чим впевнений, що ничого такого не було. Ви политизуете це питання зараз в угоду правлячои верхушки, тому що Вам приказали, чи заказали. Це не суттэво. Хоча наскильки розумию то Ви тут вже бильше ниж 4 роки. Так?
Рокив пять назад нихто ничого не замовляв, нихто ничого не говорив. Хоча ситуация то не зминилась, килькисть загиблих людей не зменшилась и не збильшилась. То обяснить, що зминилось? Чому Ви так заговорили про голодомор зараз? Що принесло Украини таке политизування?
Якби Ви просто замовили панахиду по всим убиенним и померлим в часи Радянського Союзу я би ничого не писав. А так читко це питання политизоване. Тому я його не пидтроимую. Не саму панахиду, в цьому ничого поганого немае. В то, в якому контексти вона подаеться.
Kyiv4ever
21-11-2008, 17:52
А скажить будь ласка, коли почали служити панахиду по жертвам голодомору? Ии служили до приходу Ющенка? Ця була панахида по жертвам всих людей, всих национальностей зи всього Радянського Союзу?
Я бильш чим впевнений, що ничого такого не було. Ви политизуете це питання зараз в угоду правлячои верхушки, тому що Вам приказали, чи заказали. Це не суттэво. Хоча наскильки розумию то Ви тут вже бильше ниж 4 роки. Так?
Рокив пять назад нихто ничого не замовляв, нихто ничого не говорив. Хоча ситуация то не зминилась, килькисть загиблих людей не зменшилась и не збильшилась. То обяснить, що зминилось? Чому Ви так заговорили про голодомор зараз? Що принесло Украини таке политизування?
Якби Ви просто замовили панахиду по всим убиенним и померлим в часи Радянського Союзу я би ничого не писав. А так читко це питання политизоване. Тому я його не пидтроимую. Не саму панахиду, в цьому ничого поганого немае. В то, в якому контексти вона подаеться.
Ви хоча б посоромились звинувачувати мене або наше Товариство в тому, про що й гадки не знаєте. Якщо хочете можете подивитись світлини з Панахиди, що як раз була проведена п"ять років тому в Нікольскому храмі, на нашому сайті в фотогалереї "Панахида по жертвам Голодомору 1931-32 років 22.11.03 в Гельсінкі"
http://www.geocities.com/finukr/
І якщо уважно перечитаєте оголошення, то не знайдете й жодної згадки про національності жертв. Я просто не розумію яку фантазію треба мати, щоб все це вигадати.
Гарних Вам вихідних.
Ви хоча б посоромились звинувачувати мене або наше Товариство в тому, про що й гадки не знаєте. Якщо хочете можете подивитись світлини з Панахиди, що як раз була проведена п"ять років тому в Нікольскому храмі, на нашому сайті в фотогалереї "Панахида по жертвам Голодомору 1931-32 років 22.11.03 в Гельсінкі"
http://www.geocities.com/finukr/
І якщо уважно перечитаєте оголошення, то не знайдете й жодної згадки про національності жертв. Я просто не розумію яку фантазію треба мати, щоб все це вигадати.
Гарних Вам вихідних.
Гарних и Вам вихидних.
Таким чином Ви кожний рик заказуете панахиду? Пять рокив. А де ви були ранише? 10 рокив назад, двадцять?
И тепер скажить мени, а для чого панахида?
Знаете в мене померли бабусь и дидусь. И я не заказую панахиди кожний рик по них. Я их тримаю в серци. И пид час проводив на цвинтари просто пишу попови и вин их згадуе як всих инших похованих на тому кладовищи. Я не роблю з цього объяв, чогось глобального. Для чого в Финляндии заказувати панахиду по голодомору на Украини? А також в усих инших краинах? Я думаю, що не тильки в Финляндии е таки панахиди. Для чого це трубити на весь свит? Ось яки ми хороши, згадуемо минуле. А хто спитав народ чи им це потрибно? Ви прийшли в дим моеи матери, в дим моих сусидив, людей краини?
А тепер видносно пенсий. Скажить мени будь ласка. Скильки Ви витратили бюджетних грошей посольства на проведення виставок, збир пидписив, панахид тут в Финляндии? Невже Ви витратили зи свого карману? Не кажучи скильки грошей вже витратили на розкручення цього безглуздого бренду в краини. Чого тильки коштуе запрошення Медведева? Зараз Росия вимагае негайного повернення газового боргу и введення ринкових цин на газ. За це, хто буде видповидати? Скильки пенсий можна було виплатит, скильки дориг можна було б зробити за ци гроши. Украина жила 15 рокив без голодомору. Хоча вси його спокийно згадували до Ющенка.
За Балогу тут звичайно не до теми. Просто я вважаю, що влада повинна робити те, що в першу чергу важливо для держави. И в першу чергу виконувати закон для всих без виключення. А не займатись популизмом. Невже Ви не розумиете, що розкручення бренду голодомору це в першу чергу затумення людей з метою наживи поки люди будуть зайняти? И Ви цьому свидому чи ни, допомагаете.
Ладно,думаю, що це не зовсим та тема для таких дискусий. Да и потим, ми все ривно не дийдемо згоди. Крим того и Ви и я просто втекли з Украини, щоб жити нормально. Тому що розумиемо, що на Украини николи не буде такои держави як в Финляндии.
И мени здаеться, що украинське товариство повинно просто займатись пидтримкою людей яки в Финляндии и видийти вид политики повнистю. Вивчати мову, танци, писни. Хочете допопомогти Украини, визьмить шефство над дитячим будинком, будинком пристарилих, школою в сели. Не подобаеться курс держави, давайте висунемо политика на президентських виборах. И принесемо те хороше, що е в Финляндии на Украину. А то Ющенко тут був, а ничого не принис.
А панахида, то звичайний популизм. И мени це просто наболило и набридло. Це наше социалистичне виховання. И получаеться, крок вперед, а два назад.
Гарних и Вам вихидних.
Таким чином Ви кожний рик заказуете панахиду? Пять рокив. А де ви були ранише? 10 рокив назад, двадцять?
Знаете в мене померли бабусь и дидусь. И я не заказую панахиди кожний рик по них. Я их тримаю в серци. И пид час проводив на цвинтари просто пишу попови и вин их згадуе як всих инших похованих на тому кладовищи. Я не роблю з цього объяв, чогось глобального. Для чого в Финляндии заказувати панахиду по голодомору на Украини? А також в усих инших краинах? Я думаю, що не тильки в Финляндии е таки панахиди. Для чого це трубити на весь свит? Ось яки ми хороши, згадуемо минуле. А хто спитав народ чи им це потрибно? Ви прийшли в дим моеи матери, в дим моих сусидив, людей краини?
А тепер видносно пенсий. Скажить мени будь ласка. Скильки Ви витратили бюджетних грошей посольства на проведення виставок, збир пидписив, панахид тут в Финляндии? Невже Ви витратили зи свого карману? Не кажучи скильки грошей вже витратили на розкручення цього безглуздого бренду в краини. Чого тильки коштуе запрошення Медведева? Зараз Росия вимагае негайного повернення газового боргу и введення ринкових цин на газ. За це, хто буде видповидати? Скильки пенсий можна було виплатит, скильки дориг можна було б зробити за ци гроши. Украина жила 15 рокив без голодомору. Хоча вси його спокийно згадували до Ющенка.
За Балогу тут звичайно не до теми. Просто я вважаю, що влада повинна робити те, що в першу чергу важливо для держави. И в першу чергу виконувати закон для всих без виключення. А не займатись популизмом. Невже Ви не розумиете, що розкручення бренду голодомору це в першу чергу затумення людей з метою наживи поки люди будуть зайняти? И Ви цьому свидому чи ни, допомагаете.
Ладно,думаю, що це не зовсим та тема для таких дискусий. Да и потим, ми все ривно не дийдемо згоди. Крим того и Ви и я просто втекли з Украини, щоб жити нормально. Тому що розумиемо, що на Украини николи не буде такои держави як в Финляндии.
И мени здаеться, що украинське товариство повинно просто займатись пидтримкою людей яки в Финляндии и видийти вид политики повнистю. Вивчати мову, танци, писни. Хочете допопомогти Украини, визьмить шефство над дитячим будинком, будинком пристарилих, школою в сели. Не подобаеться курс держави, давайте висунемо политика на президентських виборах. И принесемо те хороше, що е в Финляндии на Украину. А то Ющенко тут був, а ничого не принис.
А панахида, то звичайний популизм. И мени це просто наболило и набридло. Це наше социалистичне виховання. И получаеться, крок вперед, а два назад.
Я навіть не сподівався, що ви така освічена людина, спроможнa на такі звинувачення.
Хочу вас розчарувати, Українське Посольство не дало не гривні Українському товариству. Ми, Українське товариство, щиро вдячні посольству, за ту роботу, яку ми робимо разом, але хочу ще раз ноголосити, що це дві, повністю незалежні організації.
Про Голодомор, вам вже було повідомлено, про те, що паніхіда, це заход товариства Українців в Фінляндії, який на 100% підтримує правління, і я вам раджу в першу чергу набути членства у товаристві перед тим як вказувати, що і як ми маємо робити.
А то виходить так, що люди не приймають участі у роботі товариства, не приймають участі у загальних зборах, не висловлюють бажання вступити до лави товариства, не сплачують ОБОВ"ЯЗКОВІ 10 евро річних членськіх внесків. Про те всі мають свою уяву, що має робити товариство.
Особисто я, чоловік, у якого постраждала родина, під час голодомору, буду згадувати усю свою рідню, яка нажаль була не в змозі пережити часи голодомору.
Нажаль у в Україні кожна друга родина втратила велику частку своєї родини, під час Голодомору. І я сподіваюсь, що кожна родина яка втратила під час лихоліття, має змогу прийти до церкви, та віддати пошани людям, вратившим життя тільки тому, що радянська влада свідомо позбавила їх життя.
Також я сподіваюсь, що люди, родини яких не були спокупі під час Голодомору, мають змогу віддати пошану навинно загиблим.
Я особисто, обов"язково прийму участь в панихіді о загиблих в Росіії та в інших республіках СРСР, нажаль Россія не вважає за потрібне вшановувати загиблих під час голоду...
Olegiko, Сподіваюся, що у вас вистачить мужності вибачитися перед Укр. товариство за ваші звинувачення, які не мають під собою и 1% правди.
Kyiv4ever
22-11-2008, 13:47
Гарних и Вам вихидних.
Дякую
Легко можу відповісти. 20 років тому назад мене ще не було в Фінляндії. 10 років тому назад ми заснували наше Товариство, 5 або 6 років назад ми почали замовляти Панахиду і робимо це щороку. Окрім того в нас діє школа української мови для дітей, за цей час організовано з сотню різних міропріємств для українців - вечорниці, поїздки в Таллінн та Стокгольм, по Фінляндії, десятки різних тематичних вечорів, виставки, кілька років виходила газета та багато іншого. Все це зроблено нами самими для нас самих, тобто українців мешкаючих у Фінляндії. Можливо можна було б зробити набагато більше та краще. А ось що зробили Ви, коли Ви так нас критикуєте? Покажіть що і як треба робити.
Знаете в мене померли бабусь и дидусь. И я не заказую панахиди кожний рик по них. Я их тримаю в серци. И пид час проводив на цвинтари просто пишу попови и вин их згадуе як всих инших похованих на тому кладовищи.
Ви самі собі суперечите. Спочатку Вам здавалося, що ми замовляємо панахиду суто по померлим з голоду українцям і хотіли щоб панахида була загальною. Нарешті зрозуміли, що були не праві, і пропонуєте проводити кожному по своїм родичам. Як Ви гадаєте навіщо такий церковний обряд взагалі існує? І чому не помолитися по всіх жертвах, чому Вам це заважає? Невжеж хтось примушує Вас йти до церкви???
Я не роблю з цього объяв, чогось глобального. Для чого в Финляндии заказувати панахиду по голодомору на Украини? А також в усих инших краинах? Я думаю, що не тильки в Финляндии е таки панахиди. Для чого це трубити на весь свит? Ось яки ми хороши, згадуемо минуле. А хто спитав народ чи им це потрибно? Ви прийшли в дим моеи матери, в дим моих сусидив, людей краини?
Дуже цікаво. Яку глобальність Ви маєте на увазі? Оголошення про Панахиди було розіслане членам Товариства та робітникам посольства. Єдине інше місце, де я взяв на себе вільність дати оголошення, був цей сайт. Я гадав, що можуть знайтись ті, хто захоче приєднатись. Ще раз Вам кажу - ніхто до Вас додому з Панахидою не приходить. Якщо Ви побачите оголошення про набір на курси боксу, Ви також напишете, що Вам це не треба? Чи що Ви вважаєте такий спорт небезпечним для здоров"я або ще щось?
Це Ви можете адресувати посольству або президентові або іншим представникам влади. Ми жодного відношення до них не маємо
Мені здається, що соціалистичне виховання як раз проявляється в тому, що треба обов"язково пхати свого носу та висловлювати незадоволенням тим, що роблять інші. Як не подобається, то подайте нам приклад що і як треба робити.
Дякую
Легко можу відповісти. 20 років тому назад мене ще не було в Фінляндії. 10 років тому назад ми заснували наше Товариство, 5 або 6 років назад ми почали замовляти Панахиду і робимо це щороку. Окрім того в нас діє школа української мови для дітей, за цей час організовано з сотню різних міропріємств для українців - вечорниці, поїздки в Таллінн та Стокгольм, по Фінляндії, десятки різних тематичних вечорів, виставки, кілька років виходила газета та багато іншого. Все це зроблено нами самими для нас самих, тобто українців мешкаючих у Фінляндії. Можливо можна було б зробити набагато більше та краще. А ось що зробили Ви, коли Ви так нас критикуєте? Покажіть що і як треба робити.
Ви самі собі суперечите. Спочатку Вам здавалося, що ми замовляємо панахиду суто по померлим з голоду українцям і хотіли щоб панахида була загальною. Нарешті зрозуміли, що були не праві, і пропонуєте проводити кожному по своїм родичам. Як Ви гадаєте навіщо такий церковний обряд взагалі існує? І чому не помолитися по всіх жертвах, чому Вам це заважає? Невжеж хтось примушує Вас йти до церкви???
Дуже цікаво. Яку глобальність Ви маєте на увазі? Оголошення про Панахиди було розіслане членам Товариства та робітникам посольства. Єдине інше місце, де я взяв на себе вільність дати оголошення, був цей сайт. Я гадав, що можуть знайтись ті, хто захоче приєднатись. Ще раз Вам кажу - ніхто до Вас додому з Панахидою не приходить. Якщо Ви побачите оголошення про набір на курси боксу, Ви також напишете, що Вам це не треба? Чи що Ви вважаєте такий спорт небезпечним для здоров"я або ще щось?
Це Ви можете адресувати посольству або президентові або іншим представникам влади. Ми жодного відношення до них не маємо
Мені здається, що соціалистичне виховання як раз проявляється в тому, що треба обов"язково пхати свого носу та висловлювати незадоволенням тим, що роблять інші. Як не подобається, то подайте нам приклад що і як треба робити.
не сосем понимаю, от чего там возмущается товарищ Кио Олег, но подозреваю от того уверен что морду лица ему бить не будут. Итересно как бы он пришел и выложил в реале скажем крымским татарам или чеченам, что их выслали за дело или что выселки не было и все это враки.
Elki-Palki
24-11-2008, 13:42
Вийшов в світ новий документальний фільм про голодомор. Може у кого нібудь є ДВДюк? Хоча, боюся, дивитися не зможу :(
http://www.holodomorthemovie.com/short.html
Elki-Palki
25-11-2008, 11:28
не сосем понимаю, от чего там возмущается товарищ Кио Олег, но подозреваю от того уверен что морду лица ему бить не будут. Итересно как бы он пришел и выложил в реале скажем крымским татарам или чеченам, что их выслали за дело или что выселки не было и все это враки.
Ага, ще б пішов розповів ленінградським блокадникам про зайву вагу і про користь дієт для схуднення.
Ё!
Elki-Palki
25-11-2008, 11:31
Шановні модератори!
У цій темі обговорюється тема голодомору, людській трагедії, і того, як у Фінляндії пошанували їх пам"ять. Переконливо прошу почистити в цій темі непотрібний флуд.
Ё!
[додано модератором]
Дякую за зауваження, тема відредагована.
Все що не стосувалося панихіди виделено.
Сподіваюсь в майбутньому люди більш уважно будуть ставитися до горя людей які їх оточують.
Деніска
читаю форум більше 2 років. вперше виникло бажання зареєструватись і залишити коментар.
дуже шкодую, що була у відрядженні і не змогла відвідати службу. мама в Києві запалила свічку 16го.
історія писана і переписана багато разів, і за радянських часів і, мабуть, раніше. думки вчених різняться, як власне і підрахунки, хтось говорить про 3 мільйона, хтось про 10. моя бабуся згадувала, як жменьку золотих прикрас обмінювали на жменьку зерна. страшні часи. і соромно має бути тим українцям, які не знають власну історію і не поважають себе і свою країну.
А эта панихида по _ВСЕМ_ жертвам голодомора в СССР двадцатых -тридцатых рокiв или только по умореных москалями украинцев?
Kyiv4ever
27-11-2008, 18:42
А эта панихида по _ВСЕМ_ жертвам голодомора в СССР двадцатых -тридцатых рокiв или только по умореных москалями украинцев?
в объявлении написано про "панихиду по жертвам Голодомора 1932-33 годов". Или Вы думаете украинцы специально заманивают "москалей" помянуть сугубо украинцев? И что еще циничнее в Русскую Православную Церковь?
Kyiv4ever
27-11-2008, 18:54
читаю форум більше 2 років. вперше виникло бажання зареєструватись і залишити коментар.
дуже шкодую, що була у відрядженні і не змогла відвідати службу. мама в Києві запалила свічку 16го.
історія писана і переписана багато разів, і за радянських часів і, мабуть, раніше. думки вчених різняться, як власне і підрахунки, хтось говорить про 3 мільйона, хтось про 10. моя бабуся згадувала, як жменьку золотих прикрас обмінювали на жменьку зерна. страшні часи. і соромно має бути тим українцям, які не знають власну історію і не поважають себе і свою країну.
дякую за Ваш коментар
Прошу уважно прочитати назву теми.
Тема ВИКЛЮЧНО про запрошення на панихіду по ЖЕРТВАХ Голодомору 32..33 років.
Майте совість.
Сваритися в іншу тему в розділі політика.
Kyiv4ever
28-11-2008, 14:33
Да ,пусть их.:) Ведь здесь же тоже своя корысть у украинцев (а как же иначе?:)), ведь если есть панихида по "жертвам голодомора",значит есть сам факт признания такового православной церковью Финляндии, и какой-нибудь продажный журналюга сможет преподнести это, как поддержку Мудющенко ИПЦ. Хотя конечно уже противно все это наблюдать, устроили какую то спекуляцию на костях.
Панахида была отслужена и Русской православной церковью в том же числе. По-видимому они совершенно по-другому относятся к жертвам Голодомора чем Вы. И кто именно здесь и чем спекулирует?
тема закрыта в связи с разжиганием межнациональной розни
http://news.mail.ru/politics/2209689
напоминаю правописание фамилий некоторых политических деятелей:
Ющенко
Путин
Медведев
если никак не получается написать правильно, можно копировать отсюда
[russian.fi, 2002-2014]