View Full Version : Be категория
Помогите перевести пункт закона. Или как это звучало бы по русски.Без флейма пожалуйста.Спасибо.
Тему могут удалить модераторы
B-luokka:
ne henkilöautot, pakettiautot ja muut ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, sekä ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä hinattavan ajoneuvon kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.
ESIMERKKEJÄ B- JA BE-LUOKAN AJONEUVOYHDISTELMISTÄ
B-LUOKAN AJOKORTTI:
B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä maksimissaan 750 kg painava perävaunu. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa voi olla korkeintaan 3500 + 750 = 4250 kg.
B-luokan ajoneuvoon voidaan kytkeä painavampikin perävaunu kuin 750 kg. Tällöin on voimassa seuraavat rajoitukset:
· yhdistelmän kokonaismassa voi olla enintään 3500 kg
· perävaunun kokonaismassa ei saa ylittää vetoauton omamassaa.
BE-LUOKAN AJOKORTTI:
Kaikki ne tapaukset joissa perävaunun kokonaismassa ylittää vetoauton omamassan.
Kaikki ne tapaukset, joissa perävaunun kokonaismassa on yli 750 kg ja yhdistelmän kokonaismassa yli 3500 kg.
HUOM:
· B-luokan vetoauton kokonaismassa ei saa ylittää 3500 kg
· Hinattavan ajoneuvon kytkennästä annetut säännökset voivat rajoittaa sallittuja enimmäismassoja.
· Tarkemmat tiedot sallituista kytkentämassoista on yleensä merkitty ajoneuvon rekisteriotteeseen.
Категория «ВЕ» определяет правила следования транспортных средств в цепи
Ведущая мащина – легковой автомобиль
Масса всех машин –не менее 3 500 кг
Скорость движения – не менее 100 км в час
А также собственный вес прицепа не менее 800 кг и не менее 1000 кг в расчете с грузом.
вроде так...
Извини что ввёл в заблуждение это относится к экзамену на Ве
А вообще получается что вес прицепа не ограничен, а масса машины может быть 3500км??
Извини что ввёл в заблуждение это относится к экзамену на Ве
А вообще получается что вес прицепа не ограничен, а масса машины может быть 3500км??
не, все ок :)
я не разбираюсь особо в машинах. но если я поняла правильно, то
в правиле были представлены минимальные параметры скоростей и массы движущихся транспортных средств.
указана минимальная масса как прицепа, груза, так и самих машин
Мож кому не придётся покупать примерные вопросы по этой категории, за одно и я выясню пару возникших вопросов.
1. Сколько мин/мах должны быть машина, прицеп и как это отношение регулируется относительно omamassa и kokonaismassa,как понимать Ве1.2.b и Ве4.3.b,с и Ве5.1.а?
2. Ве3.4.b,с тут "противоречие" с общим положением, объясните плз
3. Ве5.4.b переведите плз
STUDENTka
18-03-2005, 19:36
... очки не помогают... не видно ни зги.. вроде финским по-белому написано...
Павел12, что-то с сканером твоим стало... (с) почти как в песне
[russian.fi, 2002-2014]