Тема: Vauvakassi 2004
Просмотр одиночного сообщения
Old 05-09-2004, 00:51   #15
Katja
Гость

Проживание:
WhiteRat
А я верю, потому что есть общества (или как их по-русски назвать) которым можно доверять. Я сама слышала уже несколько лет, что собирают пакеты итд. Но на сайт наткнулась только сегодня. Уж извиняюсь, если что то перепутала, с дня начала терракта все кверх тормашками И дело не только в теракте.
Потом могу подробнее перевести. Но началось все с того, что финские мамы прочитали/увидели по телевизору как в Карелии живут. (я не о богатых). И они решили собрать вот такой пакет (в Финляндии то получают родители). Теперь это уже целое общество под названием ваака.рю. Они также отвозят в Карелию портфели, тетради итд. для школьников. И не только. На сайте все написано. Я почитала, может и не всегда одежду Красный Крест отвозит, но сейчас нет сил разбираться. А те мамы, которые состоят в этом обществе сами ездили в Карелию и отдавали одежду, портфели итд

Lastenvaaterysäyksen lastenvaatteet toimittaa Punainen Risti maailman kriisikohteisiin, ja syyskuun 2004 Vauvakassin kohteina ovat Gomel Valko-Venäjällä ja Kabul Afganistanissa.

Sortavalassa
Vauvakassibussi on vajaa tunti sitten ylittänyt Venäjän rajan. Astelemme hylättyjen lasten osastolle. Tilavassa huoneessa makaa neljä vauvaa häkkisängyissään. Silitän pienen vaaleahiuksisen vauvan poskea ja nostan lopulta tiukasti kapaloidun käärön syliini. Katselen suuren sairaalahuoneen ikkunoista ulos ja hyräilen lapselle.

Haapalammin koulu Sortavalassa on Vaakan kummikoulu. Koulussa on reilut 150 oppilasta. Koulun kaikille ekaluokkalaisille toimitetaan syksyisin koulureput tarvikkeineen, syksyllä 2003 opettajan pyynnöstä myös vaatekassit. Keväisin ekaluokkaisille jaetaan Reilun kaverin palkinto. Koululle lahjoitetaan myös urheiluvälineitä, kuten luistimia. Tavoitteena on jatkossa tukea koulun kautta suoraan perheitä, ei niinkään koulua.

Elokuussa 2002 vaakalaiset kävivät ensimmäistä kertaa jakamassa koulureppuja Haapalammin uusille koululaisille. Lapset penkoivat reppuja innoissaan: vihot, penaalit, hammasharjat ja pehmolelut herättivät aitoa riemua.

0

0