Просмотр одиночного сообщения
Old 06-10-2004, 01:40   #20
finnik
Ещё тот, фрукт...
 
Аватар для finnik
 
Сообщений: 11,668
Проживание: Turku
Регистрация: 07-05-2003
Status: Offline
Ну так. Чтобы пояснить картину вопиющего бесзакония и произвола чиновников UVI приведу некоторые выдержки из их отказа в предоставлении oleskelulupa моей дочери на основе семейных связей:
" Ulkomaalaislain vakiintuneen soveltamiskäytännön mukaan, jos oleskelulupaa haetaan alaikäiselle lapselle Suomeen täällä asuvan toisen huoltajan luokse ja tämä huoltaja on asunut useita vuosia erossa lapsestaan, ei oleskelulupaa myönnetä ilman erityisiä syitä kuten ei myöskään tapauksissa, jossa lapsen huolto useiden vuosien arossa olon jälkeen siirretään Suomessa asuvalle vanhemmalle.

Jos kysymyksessä on pian täysi-ikäinen lapsi, joka on asunut pitkähkön ajan erossa Suomessa asuvasta vanhemmastaan, oleskelulupa ei lähtökohtaisesti myönnetä perhesiteen perustella.
Perhe-elämän voidaan katsoa päättyneen pitkittyneen vapaehtoisesti tapahtuneen erillään johdossa.

Ylitarkastaja Juha-Pekka Suomi "

( Последнее предложение, есть прямое вмешательство государства, в личное дело человека и семьи в целом, что есть нарушение всех конвенций о правах человека и семейных отношений !!! )

Причём нет ни одной ссылки на какой либо § закона, как это сделано в тех местах, где говорится о законе.
А в законе говорится:
Perheenjäsenet
Suomen kansalaisten ja muunmaalaisten kuin EU-kansalaisten ja heihin rinnastettavien perheenjäseniä ovat: aviopuoliso, rekisteröity parisuhdekumppani, avopuoliso, alle 18-vuotias naimaton lapsi, jonka huoltaja Suomessa asuva henkilö on.
Yleensä huoltaja on isä tai äiti tai molemmat. Huoltaja voi poikkeuksellisesti olla muukin henkilö, esimerkiksi lapsen isovanhemmat tai joku muu lähisukulainen. Myös hän voi hakea oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella...
Lapselle voidaan myöntää oleskelulupa perhesiteen perusteella ja hän voi muuttaa Suomessa asuvan huoltajansa luo, jos hän on alle 18-vuotias ja naimaton lupahakemuksen tullessa vireille.
Huoltajuuden tulee olla Suomessa asuvalla vanhemmalla, jos lapsen vanhemmat ovat eronneet. Jos toinen huoltaja ei asu Suomessa, hänen on annettava kirjallinen suostumuksensa siihen, että lapsi voi muuttaa Suomeen. Jos tämä ei ole mahdollista, tarvitaan tuomioistuimen päätös lapsen kotimaasta.
Entisen Neuvostoliiton alueelta olevat paluumuuttajat
Entisen Neuvostoliiton alueelta peräisin olevan paluumuuttajan perheenjäsenelle myönnetään jatkuva oleskelulupa, jos hän sitä hakee. Perheenjäseneksi luetaan avio- ja avopuolison lisäksi myös alle 18-vuotias lapsi.
Hakijoilta ei vaadita toimeentuloedellytystä.
Последнее подчеркнул для тех, кто ставит под сомнение вопрос, смогу ли я её здесь прокормить...
 
0
 
0
    Ответить с цитированием