Просмотр одиночного сообщения
Old 29-08-2003, 10:28   #40
FINOCHKA
Гость
 
Сообщений: n/a
Проживание:
Регистрация:
Status:
Venäjä keskeytti liikennevakuutusten perinnän itärajalla

(25.8.2003 13:07)

Venäjän tulli on ilmoittanut Suomen liikenneministeriöön, että se on lopettanut pakollisen venäläisen liikennevakuutuksen vaatimisen itärajan rajanylityspaikoilla. Venäjän tullikomitea ilmoitti liikenneministeriölle viikonloppuna, että liikennevakuutusta ei ole vaadittu torstain jälkeen.

Ilmeisesti kirje ei kuitenkaan viikonloppuna ollut tavoittanut Vaalimaan ja Nuijamaan vastaisia raja-asemia, sillä Suomen rajaviranomaisille kantautuneiden tietojen mukaan liikennevakuutusta vaadittiin ainakin sunnuntaina ja maanantaina aamupäivällä.

-Olimme tänään yhteydessä venäläisiin kollegoihin, ja he ilmoittivat, että henkilöautojen vakuutus edelleen vaaditaan kaikilta, kansalaisuudesta riippumatta. Linja-autoilta ja rekoilta vakuutusta ei vaadita. Hekin olivat hieman kiusaantuneita ja hämmentyneitä uudesta tilanteesta, Vaalimaan raja-aseman päällikkö Petri Kukkonen kertoo.

Liikenneministeriön ylijohtajan Harri Cavénin mukaan Venäjän tulli kertoi pakollisen liikennevakuutuksen perimisen lopettamisesta viikonloppuna sähköpostitse. Venäläiset ryhtyivät keräämään vakuutusta yllättäen keskiviikkona viime viikolla. Yllättävä tilanne aiheutti ruuhkia raja-asemille.

-Sähköpostilla tullessa viestissä todetaan, että toistaiseksi pakollista ajoneuvovakuutusta ei vaadita. Ilmoituksen mukaan perimisen vaatima organisointityö rajalla jatkuu, ja kun se on saatu päätökseen, vakuutusmaksun perintä toimeenpannaan venäläisten tulliviranomaisten toimesta täydessä laajuudessa, Cavén sanoo. STT
 
0
 
0
    Ответить с цитированием