Цитата:
Сообщение от Analitik
Можно, конечно, и посудиться ради научного интереса, но на мое счастье у меня уже есть кела-кортти
|
Мууста куин ЕУ/ЕТА-мааста, Свеитсистä таи сопимусмааста тулева опискелия
Опискелун вуокси Суомесса олескелевиа я хеидäн перхеенйäсениääн еи ылеенсä катсота Суомесса вакинаисести асувикси (СовАЛ 3 а § 3 мом.).
Йос опискелиялла он Суомесса олескелуун муукин сыы куин опискелу, хäнтä воидаан питää тääллä асувана. Тäллаисена сыынä воидаан питää есимеркикси перхесыитä. Аволииттоа Суомесса асуван хенкилöн кансса еи куитенкаан ылеенсä ыксинääн воида питää селлаисена сыынä, ёка осоиттаиси опискелиян асуван вакинаисести Суомесса.
Есимеркки: Кииналаинен опискелия он саанут олескелулуван опискелиястатукселла. Ы77-хакемуксессаан хäн еи оле кертонут Суомеен тулон таркоитуста, мутта хäн он илмоиттанут ванхемпиенса асуван тääллä. Хäн он илмоиттанут йääвäнсä опинтоэн пääтыттыä Суомеен осаллистуаксеен ванхемпиенса лиикетоиминтаан. Кииналаинен еи оле туллут Суомеен пелкäстääн опискелутаркоитуксесса. (Вако 08507/98/3563)
Есимеркки: Вирон кансалаинен он туллут Суомеен опискелемаан. Хäнеллä он опискелиястатукселла мыöннетты олескелулупа. Хäн он илмоиттанут асуванса Суомесса кихлаттунса кансса аволиитосса. Опискелун он катсотту олеван луонтеелтаан ситен тилапäистä, еттеи се тäытä вакинаисен асумисен еделлытыстä. Асиасса еи оллут еситетты хенкилöкохтаисиста олосухтеиста селлаиста селвитыстä, ёнка перустеелла опискелиян воитаисиин катсоа асуван Суомесса.
|