Цитата:
Сообщение от Chuhna
Консервантов там нет. Молоко пастеризуют.
|
Так, вроде как, пастеризованное молоко - это и есть пастеризованное, "долгоиграющее"... А обычное "синее/красное"? или оно "слабопастеризованное"?
Mitä on pastörointi?
Pastörointi on lämpökäsittely, jossa maidosta tuhotaan mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit. Pastöroinnissa maito kuumennetaan vähintään +72 °C:een 15 sekunnin ajaksi. Pastörointi on erittäin lievä lämpökäsittely, joka ei merkittävästi vaikuta maidon kemialliseen koostumukseen eikä ravintoarvoon.
Mitä on iskukuumennus?
Iskukuumennus (UHT-käsittely) on pastörointia voimakkaampi lämpökäsittely, jolla maito saadaan bakteerittomaksi, steriiliksi. Tässä käsittelyssä maito kuumennetaan vähintään +135°C:seen kahden sekunnin ajaksi. Maito ei menetä iskukuumennuksessa alkuperäisiä ominaisuuksiaan, ainoastaan keitetyn maku lisääntyy jonkin verran. Avaamattomat iskukuumennetut valmisteet voi säilyttää huoneenlämmössä.
http://www.maitojaterveys.fi/index.php?id=141
-----------------
"После коммунистов я больше всего не люблю антикоммунистов" (С.Довлатов)
"Евтушенко против колхозов? Тогда я - за..." (И.Бродский в переложении того же Довлатова)
|