Просмотр одиночного сообщения
Old 16-01-2008, 21:20   #250
Lawpuh
Registered User

Проживание: Satakunta
Status: Offline
Cool Вот упорный какой

Цитата:
Сообщение от NOLOGO
Suomen kansalaisuuden menettäminen ja säilyttäminen
34 §
Kansalaisuuden säilyttäminen täytettäessä 22 vuotta
Suomen kansalainen, jolla on myös jonkin vieraan valtion kansalaisuus, säilyttää Suomen kansalaisuuden täyttäessään 22 vuotta VAIN, jos hänellä on riittävä yhteys Suomeen.

Riittävä yhteys katsotaan olevan, jos:

1) henkilö on syntynyt Suomessa ja hänen kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitettu kotikuntansa on Suomessa hänen täyttäessään 22 vuotta;

2) henkilön kotikunta on ollut Suomessa taikka varsinainen asunto ja koti Islannissa, Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa yhteensä vähintään seitsemän vuotta ennen kuin hän on täyttänyt 22 vuotta; tai

3) henkilö on 18 vuotta täytettyään, mutta ennen 22 ikävuoden täyttämistä:

a) ilmoittanut kirjallisesti Suomen diplomaattiselle edustustolle tai lähetetyn virkamiehen johtamalle konsulaatille taikka maistraatille haluavansa säilyttää Suomen kansalaisuuden;

b) saanut Suomen passin; tai

c) suorittanut Suomessa varusmies- tai siviilipalveluksen.

Если ты гражданство потеряеш, то государство тебя лишает гражданства. Не вижу разницы.
Эстонские законы более свободные. Там для лишения от гражданства требуется аж решение правительства.

Вот упорный! А!
Ни какого органа, имеющего право лишить финского гражданства, в природе не существует.
В Вашей цитате речь идёт об ограничениях по двойному гражданству. И не более того.
Допустим ребёнок родился в Эстонии и мама у него финка, а папа эстонец. Он прожил в Эстонии более 22 лет с эстонским гражданством и желания сохранить своё финское гражданство не проявил. Тогда он считается утратившим финское гражданство, без каких либо решений кого либо.
Потом он приезжает в Финляндию и идёт в полицию для получения финского паспорта. Ему сообщают, что сначала надо получить гражданство. Он пишет заявление и получает гражданство автоматом без предварительных условий т.к. у него мама финка.
--------------------------------
Наделение же правительства или кого угодно правом лишения гражданства есть признак тоталитарного государства.

-----------------
Судак судака видит из далека

0

0