Просмотр одиночного сообщения
Old 23-09-2009, 01:19   #1771
uusisuomalainen
Пользователь
 
Аватар для uusisuomalainen
 
Сообщений: 3,437
Проживание: 丁丹爪尸巳尺巳
Регистрация: 12-12-2004
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от alexm2006
На заялении на продление было написано до 2013 года, но чиновник объяснил, что в пасопрт он не может поставить до 2013 года, поскольку паспорт действителен только до 2010 года


В принципе против этого идиотизма есть лекарство. Этот текст нужно только немного изменить для вашего случая (в вашем случае даты другие, основание другое и не было разговора с начальником, который сказал, что если бы ..., то всё было бы ОК). Проверено, работает. Правда если у вас прошло 30 дней с момента решения, то уже поздно. Но во-первых это дело принципа, во-вторых это лишние 100 евро за продление разрешения в 2010 году (а не в 2013 как это должно было быть).


VALITUS PASKALAN POLIISILAITOKSEN OLESKELULUPAPÄÄTÖKSESTÄ

Vasya Pupkin (011286-6666) oli hakenut oleskelulupaa ajalle 21.08.2009-21.08.2010 opiskelun perusteella. Lupa on myönnetty vain 15.01.2010 saakka. Voimassaoloajan lyhentämisen perusteluna ovat poliisilaitoksen sisäiset ohjeet, joiden mukaan oleskelulupaa ei saa myöntää passin voimassaoloaikaa pidemmäksi ajaksi.

Keskustelussa toimistonjohtajan kanssa kävi ilmi, että opiskelijoille ei myönnetä oleskelulupia passin voimassaoloaikaa pidemmäksi ajaksi, koska ulkomaalaisen opiskelijan oleskelu Suomessa on luonteeltaan tilapäinen. Päätöstä on perusteltu sillä, että ulkomaalaisen maahantulo edellyttää, että hänellä on voimassa oleva vaadittava rajanylitykseen oikeuttava matkustusaisakirja. Toimistonjohtajan mukaan jos kyseessä olisi kuitenkin ollut perhesiteen perusteella myönnetty jatkuva oleskelulupa, niin passin voimassaoloaika ei olisi vaikuttanut jatkoluvan voimassaoloaikaan.

Olin pyrkinyt jättämään passihakemuseni Venäjän suurlähetystön konsulaattiosastoon jo vuoden 2008 kesällä. Tuolloin passin hakemisen menetelmä oli hieman eriläinen eikä passihakemuksia otettu vastaan 18-27 vuoden ikäisiltä miespuolisilta kansalaisilta ilman todistusta vapautuksesta asevelvollisuudesta. Konsulaattiosaston uusissa ohjeissa, jotka otettiin käyttöön 27. huhtikuuta 2009, ei enää ole erillistä mainitaa siitä, että tällainen todistus tarvittaisiin. Uusien ohjeiden haittapuoli on kuitenkin se, että nyt kaikkia passihakemuksia käsitellään Venäjällä riippumatta siitä, onko hakija kirjoilla Venäjällä tai Venäjän ulkopuolella. Konsulaattiosasto huolehtii vain hakemusten vastaanotosta, tarkastuksesta ja edelleenlähettämisestä. Tämä on hidastanut konsulaattiosaston toimintaa huomattavasti ja on aiheuttanut toukokuun alusta alkaen valitettavaa ruuhkaa. Jotkut joutuivat jonottamaan konsulaattiosaston porttia jopa aamuyöstä lähtien päästäkseen sisään. Onneksi kesäkuussa ajanvaraus puhelimitse mahdollistettiin, ja elokuun alussa varasin ajan mahdollisimman aikaiseksi eli joulukuun 9. päiväksi. Jos kaikki menee odotetulla tavalla, niin saan uuden passin vasta vuoden 2010 maaliskuussa.

Uuden määräaikaisen oleskeluluvan hakeminen 15.01.2010 jälkeen aiheuttaisi minulle ylimääräisiä kustannuksia sen lisäksi, että maassa oleskelu sanotun päivän jälkeen vaarantaisi oikeusturvaani ja jopa kyseenalaistaisi jatkoluvan hakemisen laillisuutta, sillä jatkolupaa on haettava edellisen oleskeluluvan ollessa voimassa.

Vaadin, että hallinto-oikeus kumoaa poliisilaitoksen päätöksen ja palauttaa asian virastolle uudelleen käsiteltäväksi, koska:
- Ulkomaalaislain 53 §:n 1 mom. ei sovellu tapauksiin, joissa kyseessä on muu kuin ensimmäinen oleskelulupa. Tässä tapauksessa kyseessä on uusi määräaikainen oleskelulupa eli jatkolupa.
- Myöskään 35 §:ssä ei ole mainitaa siitä, että passin tulee olla voimassa muulloinkin kuin oleskelulupaa koskevan päätöksenteon hetkellä. Päätöksenteon hetkellä passini oli vielä voimassa.
- Toimistonjohtaja on myöntänyt, että jos kyseessä olisi ollut perhesiteen perusteella myönnetty jatkuva oleskelulupa, niin passin voimassaoloaika ei olisi vaikuttanut jatkoluvan voimassaoloaikaan. Passin voimassaoloajan osalta Ulkomaalaislaki ei kuitenkaan säädä perhesiteen perusteella myönnettyjen oleskelulupien erikoisasemaa, joten Perustuslain 6 §:n 1 momenttiin nähden päätöksen ei olisi tullut poiketa epäedullisempaan suuntaan.

Kunnioittaen,

Vasya Pupkin
 
0
 
0
    Ответить с цитированием