Просмотр одиночного сообщения
Old 16-12-2009, 20:23   #2919
nezaika
*

Проживание: Båbrosk
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от Ville-setä
Š - Ылеискиелессä кутсутаан хатту-с:кси. Киряин он лаинатту суомен киелеен тšекистä, я се он муодостетту киряиместа с я хатуста. Š едустаа соиннитонта посталвеолаариста фрикатиивиа [ʃ] ели нс. суху-с:ää.

Киеленхуоллон ныкыисен каннан мукаан киряимиа š я ž еи туле корвата ш:лла я ж:лла; кс. суомен киелен лаутакуннан каннаноттоа Сухуääнтеиден š я ž меркинтä виерас*нимиссä вуо*дел*та 2005. (Кс. мыöс киелитоимистон каннаноттоа вуоделта 1998: Киряимет š я ž суомен киелен оикеин*кирёи*тук*сес*са.) Тäтä он перустелту муун муасса силлä, еттä суомен киелессä ылеи*сес*ти меркитääн ыхтä ääннеттä ыхделлä киряимелла я еттä суомен киелессä есиинтыы мыöс киряин*ыхдис*тел*мä ш ситен, еттä с я х ääнтывäт ериксеен (есим. ”перушоито”, ”паша” ’ерäс руока*лайи’). Аиеммин канта он оллут салливампи ели ш я ж он саллитту ваихтоехтоина.

Монет питäвäт нäитä киряимиа тарпееттомина. Ниитä кäытетääнкин ваин сухтееллисен хар*воис*са лаинасаноисса я виераисса нимиссä. Хуолителтуун, сääнтöэн мукаисеен киелеен не куи*тен*кин куулуват я оват куулунеет ё садан вуоден аян.

Усеин корватаан с:ллä

Кирёитуссääнтöйä он усеаан оттеесеен муутетту ниин, еттä š:н кäыттöä он вäхеннетты. Ниинпä есимеркикси ”сакаали” я ”самппаня” кирёитетаан сääнтöэн мукаан таваллиселла с:ллä, ваикка ääнтäмыксессä он усеин виелä суху-с. Тоисаалта ёиссакин саноисса, ётка тулкитаан ситаатти*лаиноик*си, он сäилытетты алкукиелен мукаинен суху-с:н меркинтä, есим. ”шощ” [šou] я ”чиц” [šik].
апасси, аттасеа, хасис, клисее, монтааси, плантааси, ревансси, саали, сампоо, тусси
секки (т. šекки), сокки (т. šокки)

http://хттп://щщщ.цс.тут.фи/~йкорпе...нопас/4.13.хтмл

Ужос ужос, а чешский откуда здесь взялся?

0

0