Цитата:
Сообщение от federajj
в нашем регионе с цунамями не особо, а вот потопы случаются, так что матрасик очень даже нужен
значит таки звонить прийдётся... я не могу, они там все такие вежливые (серьёзно), что я аж забываю зачем позвонила
|
Ставати на облік не обов"язково, але бажано:
1) це дає нагоду бути включеним в список для голосування, під час виборів. А виборів у нас буде ще ой як багато. Цього разу комісія включала будь кого, але все може змінитися.
2) про вас відомо у консульстві, і у разі не приємностей, це може стати у пригоді, але також не обов"язково. Посольство само по собі гроші не штампує для допомоги. І якщо МЗС гроші не виділяє, то так само і посольство вам зможе допомогти.
3) обін паспорта тільки для гомадян із обліком. У разі втрати паспорта і не перебуваючи на обліку, вам прийдеться їхати в Україну, і там робити новий. А це при наймі 4..6 тижнів.
На облик можно стати без особистої присутності.
Для цього необхідно надіслати до посольства:
1) ваш паспорт.
2) анкету про прийнятя до обліку, є на сайті посольства.
3) фотокартку, яка була зроблена в останні 3 місяці.
4) проплачений конверт, для надсилання вашого паспорта назад. Конверт має буде ОБОВ"ЯЗКОВО із підтвердженням доставки. Такий коштує приблизно 5 євро.
5) копію контракта, або свідотсво із роботи за подписом вашого керівника, що такий то такий то перебуває на постійній роботі. (англійською мовою) У разі ви студент, то вигяг із університету.
По закону не передбачено для безробітних перебування на обліку, зателефонуйте консулу і я впевнений він знайде можливість включити вас до обліку.
Важливо: в анкеті є пункт, в якому питається протягом якого періода ви плануєте перебувати на обліку. У разі ви не вкажите чітку дату, консул за вас вирішить це питання, і враховуючи, що він вас не знає то вам зрозуміло поставлять мінімальний наприклад на один рік. ТОМУ! У разі ви тут плануєте перебувати постійно, то вказуйте максимально можливий термін перебування на тимчасовому обліці, це 4 роки. І тоді наступного разу вам буде потрібно подовжувати ваше перебування тільки через 4 роки а не через 1 або 2.