Просмотр одиночного сообщения
Old 23-02-2011, 23:07   #6
parolg
Пользователь
 
Сообщений: 4,387
Проживание:
Регистрация: 12-03-2008
Status: Offline
Unhappy

Цитата:
Сообщение от BpeguHKa
Я делаю по такому рецепту:

Pohja: 24 isoa, vaaleaa paahtoleipäviipaletta
Kostutus: 1 ½ - 2 dl maitoa

Savukalatäyte:
4 prk (á 200 g) Hovi kevyt valkosipulia tai Hovi kevyt maustekurkku-hunajaa
200 g ruodotonta savukalaa, siikaa tai lohta
1 kpl pieni punasipuli hienonnettuna
1 dl hienonnettua tilliä
1 rkl sitruunamehua
½ tl valkopippuria

Koristeluun: n. 200 g ruodottomia kylmäsavulohiviipaleita (150 g kirjolohenmätiä tai katkarapuja)

½ tuoretta kurkkua
1 sitruuna viipaloituna
Nippu tilliä

Kokoa voileipäkakku: Valmista valitsemasi täyte. Yhdistä tuorejuuston muut täytteen aineksen pieninä kuutioina tai hienonnettuina. Mausta täyte. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon n. 1 rkl maitoa, kevyt-kermaa tai maustamatonta jogurttia. Valitse voileipäkakulle sopiva tarjoiluvati tai tarjotin. Suojaa tarjoiluvadin reunat voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti raunat pois. Lado vadille kuusi viipaletta, kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin suorakaiteen muotoon. Kostuta leipäviipaleet. Jaa täyte neljään osaan ja levitä jokaisen leipäkerroksen väliin yksi osa, jätä ¼ kakun päällystämiseen.
Tee kerrokset loppuun. Kostuta päällimmäinen leipäkerros. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla. Laita päälle kevyt paino, esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.
Savukalakakun koristelu: Koristele kakku kylmäsasulohiviipaleilla (mädillä tai katkaravuilla), kurkulla, sitruunalla ja tillillä. Kotistele kakun reunat hienonnetulla tillillä.

Ну какие вы все рукодельники!!!
"Одним рукавом махнула - войлейппакакку, другим рукавом махнула - калакукко..."
А я по ленности своей в Ст. Херкку покупаю...
т. Поронпеукало.
 
0
 
0
    Ответить с цитированием