Просмотр одиночного сообщения
Old 23-05-2011, 12:29   #75
Lana Hel
Гость
 
Сообщений: n/a
Проживание:
Регистрация:
Status:
Цитата:
Сообщение от virmalis
Спасибо за совет!
Боюсь показаться банальным, но в силу собственной ленности, можно попросить вас о ссылке на закон, где речь о том, что "уволив официально они будут обязаны в течение 2-х лет взять Вас обратно если понадобится работник на Ваше место".
Заранее благодарю!

Työsopimuslaki 26.1.2001/55
7 luku
Työsopimuksen irtisanomisperusteet

3 §
Taloudelliset ja tuotannolliset irtisanomisperusteet
Perustetta irtisanomiseen ei ole ainakaan silloin, kun
1) työnantaja on joko ennen irtisanomista tai sen jälkeen ottanut uuden työntekijän samankaltaisiin tehtäviin, vaikka hänen toimintaedellytyksensä eivät ole vastaavana aikana muuttuneet; tai
2) töiden uudelleenjärjestelystä ei ole aiheutunut työn tosiasiallista vähentymistä.

5 luku
Lomauttaminen

7 §
Lomautetun työntekijän työsuhteen päättyminen
Työntekijä saa lomautuksen aikana irtisanoa työsopimuksensa sen kestosta riippumatta ilman irtisanomisaikaa. Jos lomautuksen päättymisaika on työntekijän tiedossa, tätä oikeutta ei ole lomautuksen päättymistä edeltävän seitsemän päivän aikana.

Jos työnantaja irtisanoo lomautetun työntekijän työsopimuksen päättymään lomautuksen aikana, työntekijällä on oikeus saada irtisanomisajan palkkansa. Työnantaja saa vähentää irtisanomisajan palkasta 14 päivän palkan, jos työntekijä on lomautettu lain tai sopimuksen mukaista yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa käyttäen.

Jos työntekijä irtisanoo työsopimuksensa lomautuksen kestettyä yhdenjaksoisesti vähintään 200 päivää, hänellä on oikeus saada korvauksena irtisanomisajan palkkansa, kuten 2 momentissa säädetään.


Kuinka pitkäksi aikaa ihmisen voi lomauttaa? Työnantaja voi lomauttaa alaisensa toistaiseksi tai tilapäisesti. Tilapäinen lomautus kestää enintään 90 päivää, ja lomautuksen kesto kerrotaan yleensä jo lomautuksen alkaessa.

Toistaiseksi lomauttaminen voi sen sijaan kestää vaikka kuinka kauan. Työntekijällä on oikeus irtisanoutua, jos lomautus jatkuu pitkään kuten esimerkiksi vuoden.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/...sta_452269.html
 
0
 
0
    Ответить с цитированием