Просмотр одиночного сообщения
Old 23-05-2011, 13:10   #77
Lana Hel
Гость
 
Сообщений: n/a
Проживание:
Регистрация:
Status:
HS - Kotimaa - 23.5.2011

Alipalkkaus on myös kuntien työmaiden pulma

Luvattoman pienet palkat ja muut rakennusalan taudit vaivaavat myös työmaita, joissa rakennuttaja on kunta tai valtio. HS listasi pääkaupunkiseudulta kolme tapausta, joissa työnantaja on laistanut velvollisuuksistaan.

Kaikki epäselvyydet koskevat alihankkijoita, joiden kanssa rakennuttajilla ei ole ollut suoraa sopimusta.

Käpylän koulu
Käpylän peruskoulun suuri saneeraus on ollut jäissä jo kuukausia. Virolainen rakennusliike ajautui vuodenvaihteessa vaikeuksiin, eivätkä työt edenneet.

Helsingin kaupunki purki urakkasopimuksen helmikuussa.

Rakennusliitto selvitti alihankkijan epäselvyyksiä syksyllä. Liiton mukaan sen edustajaa ei aluksi päästetty työmaalle. Lopulta kävi ilmi, että alihankkija maksoi vajaalle kymmenelle työntekijälle palkkaa, joka jäi alle työehtosopimuksen määräämän vähimmäiskorvauksen.


Vuosaaren urheilutalo
Urheilutalon laajennuksen palkkakiistat liittyivät alihankkijan alihankkijan työntekijöihin. Rakennusliiton mukaan noin 20 rakentajalle maksettiin alipalkkaa alkuvuonna 2010.

Urheilutalon toimitusjohtajan Pekka Laitisen mukaan alihankkijasta ei ollut tehty tarvittavaa ilmoitusta rakennuttajalle. Kun tapaus tuli ilmi, alihankkija vaihdettiin toiseen. Helsingin kaupunki on urheilutalon pääomistaja.


Martinlaakson koulu
Laajennustyömaan alihankkijalta jäi talvella maksamatta osa työntekijöiden palkasta, koska virolaistaustainen yrittäjä ei tuntenut suomalaisia velvoitteita. Vantaan kanssa sopimuksen tehnyt varsinainen urakoitsija kertoi kaupungille, että palkka-asiat hoidettiin kuntoon.
 
0
 
0
    Ответить с цитированием