Просмотр одиночного сообщения
Old 06-11-2003, 15:16   #1
Anna Leskinen
кумекает

Проживание: Helsinki
Status: Offline
Yhteiskunnan muutukset ja elämämme

Kysymys voi kuulostaa tylsältä, mutta silti uskotan pyydä esittämään mielipiteitänne. Muutaman vuoden päästä kymmeniä tuhansia ikääntyneitä työntekijöitä siirtyvät eläkkeiille. Toisaalta jo nyt Suomessa puhutaan, ettei maamme tarvitsee niin paljon korkeakoulutettuja- mielemmin ammattilaisia duunareita hoito+ ja palvelualoille, joilla on keskitasoinen koulutus. Opetuksen kesto kk:ssa halutaan lyhentämään- Myös verotusstrategia tylevaisuuden näkökulmasta keskustellaan. Nuoret joutuvat kustantaa vanhemman sukupolven eläkemaksut. Miten tämä kaikki milestänne voi vaikuttaa meidän - suomalaisten ja Suomessa asuvien maahanmuuttajien - elämäämme käytönnössä?
Olen vilpittömästi kiinnostunut keskustella.

Вопрос может звучать скучновато, но все же решаюсь предложить к обсуждению. Через несколько лет десятки тысяч пожилых работников выйдут на пенсию. С другой стороны, уже сейчас в Финляндии считают, что стране не нужно так много высокообразованных людей, а нужны профессиональные "работяги" со средним специальным образованием в сфере ухода и обслуживания. Время обучения в вузах хотят сократить. Стратегия налогообложения обсуждается с учетом будущего. Молодежь должна будет финансировать пенсионные выплаты старшего поколения. Как все это, по вашему менению, может на практике повлиять на нашу - финнов и живущих в стране иммигрантов - жизнь?

0

0