Просмотр одиночного сообщения
Old 12-09-2019, 18:08   #70
Crest
Пользователь
 
Сообщений: 17,435
Проживание: Great Finland
Регистрация: 02-06-2009
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от Dimas23
Вот это ты вобще зря этот говнолист привёл, это просто список фирм, которые не согласились с советом kuluttajavirasto, который не всегда даже логичный, а не только законный. Прямо первое что попалось, Bemu Oy, ну бред же предъявлять претензию после двух с половиной лет после покупки, продавец не может отвечать за машину весь срок эксплуатации, тем более налицо дефект производителя.

Asiakas osti vuonna 2006 käyttöönotetun Audi RS4 -henkilöauton 36 900 eurolla. Autolla oli ostohetkellä ajettu 94 000 kilometriä. Noin 2,5 vuotta myöhemmin moottori hajosi venyneen jakoketjun takia. Myös kytkin oli kulunut loppuun. Autolla oli tuolloin ajettu 134 000 kilometriä. Omistaja vaati 6 860 euron korvausta yhteensä 9 600 euron korjauskuluista. Myyjä kiisti vaatimukset. Sen mukaan auto oli korkeaviritteinen katuauto, jota saattoi verrata urheiluautoon. Sen kestävyys ei ole samaa luokkaa kuin tavallisella henkilöautolla.
SUOSITUS Lautakunnan mukaan auton moottorin olisi pitänyt kestää huomattavasti pidempään. Autossa oli siis virhe. Kaupasta kulunut aika ja urheilumaisuus kuitenkin pienensivät myyntiliikkeen vastuuta. Lisäksi auto oli tullut korjauksessa parempaan kuntoon kuin auton ikään nähden saattoi olettaa. Sopiva korvaus oli 2 200 euroa. Kytkimen korjaustarpeen lautakunta katsoi johtuneen normaalista kulumisesta.

Это гугл выдал по запросу о репутации автосалонов.

-----------------
«Подрезать» грузовики - идея плохая...
 
0
 
0
    Ответить с цитированием