Цитата:
Сообщение от ay)
Как правило страховая всегда снимает бонусы когда виновник ты сам или он не установлен, но бывают исслючения и в том и в другом случае. Слышал от нескольких человек, что платилась только своя ответственность 150-200е и страховая бонусы не трогала (мелкие царапины бампера по собственной вине).
Размер своей ответственности зависит от договора. По умолчанию как правило она в районе 200, посмотрите Ваш договор по каско. Но часто встречал (у Ифа и Поп точно было), что ты сам можешь поднять свою ответственность до 500-600 евро и тогда сумма страховки заметно уменьшается.
|
В 2017 году были внесены изменения в бонусную систему автострахования.
В зависимости от страховой и выбранного пакета услуг при наличии Bonusturva потери в бонусах не произойдет.
Страховые компании сами определяют условия получения Bonusturva.
OP:
Saat liikennevakuutukseesi bonusturvan, kun olet ajanut kaksi vakuutuskautta 80 %:n maksimibonuksella. Liikennevakuutuksen bonusturvan ansiosta ansaitsemasi liikennevakuutuksen bonus ei laske ja sinulla on edelleen halvin liikennevakuutus, vaikka ajat vakuutuskauden aikana yhden liikennevakuutuksesta korvattavan vahingon.
If:
Kun liikennevakuutuksesi bonus nousee 80 prosenttiin, saat bonusturvan eli Loistokuskiedun. Tällöin liikenne- ja kaskovakuutustesi bonukset eivät laske ensimmäisen vahingon jälkeen.
Lähitapiola:
Bonusturva varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla.
Vakuutusyhtiö Lähtöbonus Maksimibonus Kauanko vie Bonusturva
OP Vakuutus 40 % 80 % 10 vuotta 2 vuoden kuluttua
If Alk. 30 % 80 % 5 vuotta Heti
Lähi-Tapiola Jopa 30 % 80 % 8 vuotta 3 vuoden kuluttua
Fennia 40–64 % 83 % 7 vuotta 2 vuoden kuluttua
POP-vakuutus Jopa 40 % 83 % 11 vuotta Ei bonusturvaa
Pohjantähti 31 % 81 % 11 vuotta 1 vuoden kuluttua
Turva Jopa 30 % 80 % 8 vuotta 1–3 vuoden kuluttua
Folksam 25 % 80 % 7 vuotta Heti