1. бегут организовано и это не русские, спасающиеся от призыва в армию
2.беженцы прибывают на дорогих велосипедах
3. если это простые беженцы, то откуда деньги
4. не может не быть документов от слова "совсем"
5.неизвестно какую они расказывают легенду по прибытию из России где их документы, даже если Россия и выдавала им документы. В России граждане лишь транзитом
6. беженцы в основном одинокие мужчины среднего возраста - что им надо вдали от родины и семей
7. не известны истинные мотивы прибытия в Финляндию -возможно быстрая мобильность вплоть до захвата власти. Вопрос в количестве прибывающих.
8. до северных кпп на велосипедах далеко, означает ли это что их будут доставлять до кпп автобусами
9. согласно закона о беженцах Россия не имеет права их удерживать
10. если беженец без документов удостоверяющих личность, его обязаны задержать и выяснить данные и в случае невозможности выяснить,выслать в страну прибытия.
11. те ли это беженцы из заварушки что была больше года назад на границе с Белоруссией и Польшей ?
12. поскольку истиных мотивов прибытия не узнать, почему не собирать их в пунктах пропуска и, либо, организовать им "коридор" до Германии к А.Меркель, которая их приглашала лично , либо отправлять обратно в Россию или на родину. Вопрос лишь в численности прибывающих.
13.Существует мнение что эту ситуацию организовала российская оппозиция , почему то не имеющая название. Типа организовала в ответ на санкции против граждан России, которым перекрыли въезд в Финляндию.
На мой взгляд это маловероятно, так как если беженцев сотни(а может быть и сотни тысяч), то стоит рассматривать весь этот процесс как продолжение захвата Европы гражданами Ближнего Востока, но более активный захват.
14. Пострадавшие не только граждане с двумя гражданствами, но и потерявшие работу служащие финской границы.
Остался 1 вопрос - почему должны страдать лица с двойным гражданством, имеющие отношение как к России, так и к Финляндии.
Финляндия и Россия должны договориться выделить отдельные приграничные переходы для беженцев и отдельные приграничные переходы для НЕ беженцев.
1. Pakenevat organisoituna, eivätkä ole venäläisiä, jotka pakenevat armeijan kutsua.
2. Pakolaiset saapuvat kalliilla polkupyörillä.
3. Jos nämä ovat tavallisia pakolaisia, mistä heillä on rahaa?
4. Ei voi olla mitään asiakirjoja
5.On epäselvää, mitä tarinaa he kertovat saapuessaan Venäjältä, missä heidän asiakirjansa ovat, vaikka Venäjä olisikin antanut heille asiakirjoja. Venäjällä kansalaiset ovat vain tranzitin kautta
6. Pakolaiset ovat pääasiassa yksinäisiä keski-ikäisiä miehiä - mitä he haluvat kaukana kotimaastaan ja perheistään?
7. Todelliset saapumisen motiivit ovat tuntemattomia - mahdollisesti nopeaa liikkuvuutta aina vallankaappaukseen asti. Kysymys on saapuvien määrästä.
8. Pohjoisimpiin tarkastuspisteisiin on pitkä matka pyörillä, tarkoittaako tämä sitä, että heidät kuljetetaan sinne busseilla?
9. Pakolaislain mukaan Venäjällä ei ole oikeutta pidättää heitä.
10. Jos pakolainen on ilman henkilöllisyystodistuksia, hänet on pidätettävä ja selvittävä tiedot, ja jos tietoja ei voida selvittää, hänet on lähetettävä lähemismaasta.
11. Ovatko nämä samoja pakolaisia kuin vuosi sitten tapahtuneen rajalla Valko-Venäjän ja Puolan kanssa?
12. Koska saapumisen todellisia syitä ei voida selvittää, miksi ei kerätä heitä tarkastuspisteissä ja järjestää heille "käytävä" Saksaan Angela Merkelin luo, joka kutsui heitä henkilökohtaisesti, tai lähettää heidät takaisin Venäjälle tai kotimaahansa. Kysymys on vain saapuvien määrästä.
13. On olemassa näkemys, että tämän tilanteen järjesti Venäjän oppositio, jolla on jostain syystä ei ole nimeä. Kuin vastauksena Venäjän kansalaisille asetettuihin pakotteisiin, jotka estivät heidän pääsynsä Suomeen.
14.Minun näkemykseni mukaan tämä on epätodennäköistä, koska jos pakolaisia on satoja (tai ehkä jopa satoja tuhansia), koko prosessia tulisi harkita Euroopan valloituksen jatkumona Lähi-idän kansalaisten toimesta, mutta aktiivisempana valloituksena.
Sitten on vain yksi kysymys - miksi kaksoiskansalaiset, joilla on siteitä sekä Venäjään että Suomeen, joutuvat kärsimään? Suomen ja Venäjän on sovittava erillisistä rajanylityspaikoista pakolaisille ja erillisistä niille, jotka eivät ole pakolaisia.
Eikö tämä ole tehtävissä?
.