Просмотр одиночного сообщения
Old 29-09-2006, 18:34   #369
Fitness
Гость
 
Сообщений: n/a
Проживание:
Регистрация:
Status:
Ребятки!
Tiededokumentti: Ikääntymisen taito osa 2
(Art of Aging 2 / MICO)

Torstaina 5.10.2006 klo 21.00
http://www.yle.fi/teema/tiede/tiede...tti/id9338.html

100-vuotias
Tokyo Keizo hiihtää joka päivä vuorilla ja elää itsenäistä elämää omassa talossaan. Toinen dokumentin päähenkilöistä tanssii päivittäin. Hän aloitti 42-vuotiaana ja valmistui mestariksi 62 vuoden ikäisenä. Nyt 102-vuotiaana hän harjoittelee uutta ohjelmistoa ensi-iltaa varten.

Yhä useampi ihminen saavuttaa sadan vuoden iän, mutta kuinka pitkään ihminen voi elää? Ja mikä on pitkän iän salaisuus? Dokumentissa tutkitaan yli satavuotiaiden elimistöä, ravintoa ja elintapoja. He kaikki harrastavat säännöllistä liikuntaa.

Dokumentin kokeissa havaitaan, että sekä aerobinen että voimaharjoittelu lisäävät elimistöä suojaavien antioksidanttien määrää elimistössä. Tutkimuksessa selviää myös, että lihakset kasvavat vaikka harjoittelu aloitetaan vasta 90-vuotiaana.

Samoin vähäkalorinen dieetti hidastaa vanhenemista, mutta kovin vähäinen energiansaanti voi heikentää immuunijärjestelmää ja lisätä osteoporoosin riskiä. Alle 20-vuotiaana saavutettu normaalipaino tulisi pitää läpi elämän.

Yli satavuotiaita yhdistää positiivinen elämänasenne. He ovat eläneet yi vaikeidenkin aikojen parempaan uskoen. He ovat myös selvinneet ilman vakavia sairauksia 85-vuotiaiksi
 
0
 
0
    Ответить с цитированием