Просмотр одиночного сообщения
Old 27-02-2007, 15:04   #14
Spetsnaz
Акулёнок капитализма
 
Аватар для Spetsnaz
 
Сообщений: 1,968
Проживание: Jyvaskyla
Регистрация: 15-04-2003
Status: Offline
Цитата:
Сообщение от Scobl
Спец, а что с биржей в Китае?

http://www.hs.fi/teksti/tuoreet/artikkeli/1135225431280

"Kiinan pörssit kokivat tiistaina rajuimman kurssilaskun kymmeneen vuoteen. Kiinan kahden pörssin, Shanghain ja Shenzhenin, A-osakkeita mittaava yleisindeksi laski 9,2 prosenttia."



Raju pudotus Kiinan pörsseissä

Tiistai 27.02.2007 14:56 STT-Reuters

Kiinalaiset pörssit kokivat tiistaina rajuimman romahduksen kymmeneen vuoteen. Osakekurssit painuivat 9 prosenttia alaspäin, mikä pyyhkäisi noteerattujen yhtiöiden arvosta pois 106 miljardia euroa.

Romahdus tuli vain päivä sen jälkeen, kun osakekurssit löivät jälleen uuden ennätyksen. Kiinan arvopaperimarkkinat ovat olleet hurjassa nousussa, sillä viime vuonna osakkeiden arvo ampaisi peräti 130 prosenttia ylöspäin. Vuoden alusta kurssit ovat nousseet 14 prosenttia.

Tiistain pudotuksessa saattoi olla kyse siitä, että pörssikuplaa pelkäävät sijoittajat alkoivat korjata voittojaan. Ensi viikolla alkava Kiinan kansankongressin istunto saattaa myös tuottaa ikäviä yllätyksiä pörsseille.

Kiinan hallitus ilmoitti jo sunnuntaina, että se tiukentaa otettaan arvopaperimarkkinoista. Hallitus perustelee toimia laittoman osakekaupan kitkemisellä.

Kiinan pörssiromahdus heijastui tiistaina myös muiden Aasian maiden arvopaperimarkkinoihin, jotka putosivat kautta linjan.

lähtö: Kauppalehti.

Тут есть более подробная информация. Дома буду, переведу общий смысл.

-----------------
www.scandicpharma.com
 
0
 
0
    Ответить с цитированием