Вернуться   Финляндия по-русски » Жизнь в Финляндии » Юридичecкиe вoпрocы
Логин
Пароль

Ответ

Опции темы Поиск в этой теме Оценить тему Опции просмотра
Old 01-02-2010, 21:06   #1
Kuu
Новичок

Проживание:
Status: Offline
Теперь в заявлениях на визу можно безбоязно врать?

Принято решение, что вранье в заявлении на визу не значит ничего?

http://www.yle.fi/uutiset/news/2010..._1411 727.html

0

0
Old 01-02-2010, 21:11   #2
Submariner
Гость

Проживание:
Цитата:
Сообщение от Kuu
Принято решение, что вранье в заявлении на визу не значит ничего?

http://www.yle.fi/uutiset/news/2010..._1411 727.html

Учимся внимательно читать и понимать прочитанное. По финским законам сообщение заведомо недостоверных данных в визовом заявлении не является уголовным преступлением, однако виза, выданная на основании ложных данных, по-прежнему может быть аннулирована.

0

0
Old 01-02-2010, 21:21   #3
Musja
Гость

Проживание:
По-фински понятнее:

Цитата:
Korkeimman oikeuden mukaan väärien tietojen antaminen matkasta ei tee Suomeen tulosta laitonta. Matkalaisten avustaminen ei tällöin myöskään ole rangaistavaa.

Korkein oikeus otti kantaa maahantuloon tapauksessa, jossa Suomeen tuotiin junalla kolme venäläistä nuorta. Nuorten viisumit oli hankittu väärillä tiedoilla. Heidän ilmoitettiin osallistuvan Saariselällä venäläisten nuorten hiihtoleirille syksyllä 2007. Kaksi heistä oli kuitenkin menossa Helsingin kautta laivalla Ruotsiin ja edelleen Saksaan. Kolmas nuorista oli matkalla laivalla Ruotsin kautta Norjaan.

Syyttäjä vaati nuoret Suomeen saattaneelle naiselle ja laivaliput heille hankkineelle miehelle rangaistusta laittoman maahantulon järjestämisestä. Kumpikin syytetyistä tiesi, että nuorten viisumit oli myönnetty väärin perustein.

Korkeimman oikeuden mukaan nuorten maahantulo ei ollut laitonta sillä heillä oli vaaditut viisumit. Maahantuloa väärillä tiedoilla hankitulla viisumilla ei ole Suomessa säädetty rangaistavaksi. Nuoria auttaneet henkilöt eivät näin syyllistyneet laittoman maahantulon järjestämiseen.

Viranomaiset voivat kuitenkin käännyttää maahantulijat ja peruuttaa viisumit mikäli ne on saatu antamalla vääriä tietoja.

Korkein oikeus pitää ennakkopäätöksellään voimassa Lappeenrannan käräjäoikeuden ja Kouvolan hovioikeuden aiemmat vapauttavat tuomiot.

0

0
Ответ

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск
Опции просмотра Оценка этой теме
Оценка этой теме: