Вернуться   Финляндия по-русски » Жизнь в Финляндии » Творчество и юмор » Творческие и интеллектуальные развлечения
Логин
Пароль

.

Опции темы Поиск в этой теме Рейтинг: Рейтинг темы: Голосов - 31, средняя оценка - 3.06. Опции просмотра
Old 07-11-2019, 21:23   #11
sineemore
Гость

Проживание:
Цитата:
Сообщение от Juzu
"Junan vessan lattialla lainehtii kusi"- у автора. Переводчица ограничилась мочой.

Отзывы финских читателей: " Kirjassa viljellään ennakkoluuloja, joita tyhmä lukija kuten minä pitää tosina. Nykyisin olisi syytä ennakkoluuloista päästä eroon, ei voimistaa niitä."

"Osallistun tähän minäkin vaikka säie onkin jo vanha. Ainoa hyvä asia kirjassa on käytetty tuore kieli ja kielikuvat. Mutta ihmiskuvaukset voi voi. Ihan noin rujoja ihmisiä kuin hytin mies ja mongolit ei juurikaan ole tielleni tullut, vaikka venäjää olen ristiin rastiin kulkenut. Jäin miettimään, että ratsastaako kirjan suosio meillä niin syvälle juurtuneella ryssävihalla ja rasismilla. Ikäviä piirteitä, jotka näyttävät esiintyvän kaikissa kansankerroksissa niin itseään sivistyneiden kuin muiden ihmisten mielessä (ja kielessä )."
"Tämä kirja oli luettavien listalla "must", paitsi paljon kehumisen vuoksi, myös kiinnosti kirjailija, jonka tunsin aiemmin vain kuvataidepuolelta. Tosin arvelin, ettei tämä tyyli ihan meikäläiseen kolahda ja näin oli (omassa arviossani tarkemmin), mutta se ei ole kirjan vika. Venäläisyydestä tuotiin minusta esiin myönteisiäkin puolia, kuten elämänilo, tarinankerronta ja juhlahetken järjestäminen ankeissakin oloissa, ja minulle jäi kuva, ettei tarkoitus ollut sitä mollata tai esittää ikävänä, vaan kuvata. Myös noita kurjia ehkä enemmän neuvostoliittolaisen sosialisimin realismin ilmiöitäkin - kansan köyhyys, yleinen rähjäisyys, vahvat hajut... ja kun tiedetään Liksomin perehtyminen itänaapuurin, voi uskoa, että kuvaus saattaa jopa aika lailla vastata todellisuutta. Ainakin siinä paikassa ja hetkessä, missä kertomus tapahtuu. Ja sehän on hieno suoritus kirjalta, jos lukija uskoo sen maailmaan ja elää siinä, edes sen lukemisen ajan."

Я не знаю, как дело обстояло в 80е, но....

В 2000е предложения секса в поезде были совсем не редкостью. Если автор была девушкой необычной и казалась открытой к контакту, с ней вполне что угодно могло произойти.

Вообще вся эта чернушная сторона жизни имела и имеет место быть.

Но ... Такое есть везде, а если нет денег, и ты молодая, открытая миру женщина, которой очень любопытно беседовать с маргиналами, то удивляться и не стоит.

Я не могу понять, то ли автора завораживала вся эта маргинальщина, то ли она пишет по схеме "пункт феминизм, пункт национальные меньшинства, пункт стереотипы про русских".

Короче, не понять. Но у меня нет ощущения, что мне очень понравится, а персонажей таких алкоголических я не люблю.... по мне так алкоголь и шизофрения, грязные слова тяжелые.... это как-то уже в моем возрасте не прикольно для восприятия.

Честно говоря, алкаши пророческие в дороге, а также приставания в поездах - это типа чуть ли не каждую поездку домой из института я могла испытать на себе в 2000х. Но надо учесть, что мне было очень любопытно все, и меня прикалывало слушать маргинальный бред.

Сейчас не прикольно, и я не вижу в нем ничего пророческого, только чаще всего безнадегу сплошную, так как чаще всего алкоголизм необратим подобный.

Опции темы Поиск в этой теме
Поиск в этой теме:

Расширенный поиск
Опции просмотра Оценка этой теме
Оценка этой теме: