Цитата:
Сообщение от Elska
Сынуля тоже этот вариант предложил.
После работы зайдёт, попробует.
Juzu, дорогая, а у меня к тебе другой вопросик будет.
Ты же у нас - палочка-выручалочка.
Вот мне почему-то помнится, что в передаче суурин лайхдуттая они упоминали какую-то совсем безкалорийную жвачку.
Я так понимаю, что и безуглеводную значит.
Всё перерыла, не нашла.
Существует такая в природе или нет?
|
Не смотрела передачу, не думаю, что есть совсем без... Вот жвачка Stimorol sugar free .....
Purukumi ilman sokeria makeutettu makeutusaineilla. Piparminttumaku. Ainekset: makeutusaineet (sorbitoli, isomaltti, maltitoli, aspartaami, asesulfaami-K, sukraloosi), kumi, täyte E170, aromit, sakeutusaine E414, emulgointiaine auringonkukkalesitiini, karnaubavaha E903, väriaineet E171, E133, antioksidantti E321. Sisältää fenyylialaniinin lähteen.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/ar...07198#gs.yd33rg
"Sokerialkoholit
Makeutusaineet sorbitoli, mannitoli, ksylitoli, isomalti, laktitoli ja maltitoli eivät ole sokereita vaan sokerialkoholeja, joita kutsutaan myös polyoleiksi. Ne sisältävät energiaa kuten tavallinen sokeri, mutta ne imeytyvät sitä hitaammin ja epätäydellisemmin. Niillä onkin alhainen glykeeminen indeksi. Näiden tekijöiden vuoksi esim. diabeetikoille tarkoitettuja suklaita ja leivonnaisia on perinteisesti makeutettu sorbitolilla.
Epätäydellinen imeytyminen voi vuorostaan aiheuttaa ripulia, ilmavaivoja, vatsan murinaa, turvotusta ja vatsakipua. Etenkin suuri määrä mannitolia, laktitolia ja sorbitolia ja jossain määrin maltitolia ja ksylitolia saattaa siksi vaikuttaa laksatiivisesti. Sokerialkoholit on arvioitu niin turvallisiksi, ettei niille ole asetettu käyttömäärärajoituksia eikä niille ole määritelty ADI-arvoa. Suun bakteerit eivät pysty käyttämään sokerialkoholeja ravinnokseen. Siksi sokerialkoholit ovat hammasystävällisiä."
|